image 4
PLANSKISS  STÄNG [X]
Please wait...
Vackra valv, fönster mot ljusgård Gjutjärnsbadkar Fullt utrustat kök. Vackra former. Fint trägolv Högt i tak Öppen planlösning Tufft badrum Sött handfat Planlösning Ingång från Österlånggatan 6 till hissen Kryssvalv i trapphuset. ´Fågel Fenix  reser sig ur lågorna.Gammalt brandförsäkringsmärke. Porten till hissen, Österlånggatan 6 Portalen Österlånggatan 8 Österlånggatan/Köpmanbrinken Barockportal med Per Baners  och Hebbla Flemings vapensköldar. Tre palats och Slottet i blickfånget Bollhusgränd, hit kommer taxi och man kan stanna med bil. Bred säng Array Soffa och bokhylla Array
Juridisk person godkännes! Bostadsrättslokal sk.bolokal. Bo/kontor i lokalen o uthyrning ok! Förnämt läge med Slottet som granne. HISS! God ek!

Juridisk person godkännes då det är en "bolokal" vilket är en helt unik företeelse och kan ju passa för allt möjligt bland annat om man är permanent boende utanför Stockholm. Här kan man ha middagar, möten ,skrivlya, kontor och hyra ut i längre perioder ( ej Airb&b ) m.m. Går att göra om till en tvåa. Bolokalen ligger i 1600-talspalats som riksrådet Per Banér lät bygga. Vackert renoverad fastighet. Mycket god ekonomi. Byggår: 1635! Tvättstuga och cykelrum. Tyst och palatset ligger i de finaste och äldsta kvarteren i Gamla stan.

Går att göra om till en tvåa.

TV och internetanslutning

- Fiber samt basprogrammet Viasat.

Fastighet

- Byggnadsår: 1635.
- Våning : 1 av 5.
- Upplåtelseformen är : Bostadsrätt.
- Lägenhetsnummret : 33B.
- Hiss: Hiss finns. Bra utrymme.
- Renovering: Byggnaden uppfördes 1635 och byggdes om på 1700-talet. Totalrenoverat år 1982 med bland annat stambyte och därefter löpande renoverat. Nytt plåttak och putsning av fasaderna utfördes 2005-2006. För ytterligare information se årsredovisningen som finns med i informationsfoldern.
- Kommande renoveringar: Endast löpande! Total renovering 1982 bl.a stambyte. Se årsberättelsen. Fastigheten är i mycket gott skick och endast löpande underhåll krävs.
- Bredband: Fiber samt Viasat.

Bilplats

Boendeparkering för 1100kr/mån och då får man stå i hela innerstan på boendeparkeringsplats. Den lättaste stadsdelen att parkera i eftersom det är så stor rotation pga. att det är dyrt och avgiftsbelagt hela dygnet runt. Jag har själv min bil på Skeppsbron där det inte är någon städdag. Gäster står gratis över helger och normal taxa på vardagarna på Södermalm/Kungsholmen. Man kan lasta via Bollhusgränd 3a samt be taxi komma dit.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 5 670 000 kr eller högstbjudande Avgift 2 587 kr/mån. . BRF godkanner juridisk agare.

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 100 kr och Övrig driftkostnad är ca 500 kr/mån. Inre reparationsfond finns ej.

Pantsättningsavgift: 400 kr

Bostadsrättsförening

Pegasus nr 10.

Allmänt om föreningen: Välskött förening.

Ekonomi: Föreningen har mycket god likviditet ( ca 571.560 kr på bank). Inga planerade avgiftshöjningar. Fastigheten är lågt belånad endast 3.140.000kr i långfristiga lån ( 1821kr/kvm.). Yttre underhållsfond på 609.310kr. Fastigheterna är i gott skick. Det finns för närvarande inga planerade avgiftshöjningar . Se årsredovisningen.

Andel i föreningen är: 3.32%

Pantsättning: Bostadsrätten är pantsatt.

Antal lägenheter: 22 st

Parkering: Det finns boendeparkering på Skeppsbron där det ej är någon städdag och Slottsbacken samt framför Slottet, dessa är de närmaste. Det är lätt att parkera för det är så dyrt om man ej är boende så det är stor rotation. På Bollhusgränd 3 utgång 1 tr upp, finns hiss, där är det lätt att lasta ur /in i en bil, taxi hämtar/ kommer till den adressen.

Övrigt: Fastigheten är granne med Kungliga Slottet samt de Tessinska och Boneauska 1600-talspalatsen .

Övriga utrymmen

- Tvättstuga, förrådskällare och cykel-/barnvagnsrum.

Område

- Charmigt och gemytligt som en liten stad i staden.Vackra skönhetsupplevelser

Kommunikation: T-bana, 2:an och 3:ans buss samt flera andra busslinjer.

Närservice: Allt finns och det är nära till Gallerian.

Parkering: Lättaste stadsdelen att parkera i på grund av att det är dyrt och därav stor rotation.

Madeleine säger

- Det är en gemytlig stadsdel. På Österlånggatan finns många fina hantverksaffärer och de bästa restaurangerna som Bistro och grill Ruby och Den Gyldene Freden! Att bo här innebär många skönhetsupplevelser som de vackra 1600-tals fastigheterna förmedlar!
Nära till Djurgårdsfärjan och Skeppsholmen. Gångavstånd till kultur! Fråga gärna mig för jag både bor och har kontor här. Det är unikt att få bo här då det bara finns ca 710 bostadsrätter. Välkommen!

FOTON

BILDER PÅ LÄGENHETEN

g letter
Planlösning
fakta

Madeleine Norling

Reg. Fastighetsmäklare

Jur. kand. Borättsjuridik

0708-392244

madeleine@norling.se