image2
PLANSKISS  STÄNG [X]
Please wait...
Omgivning-vy över Skeppsbron Från lilla fönstret i sovrummet på etaget. Hebbla Fleming och Per Banérs vapen Plats för gästabud Luftigt Utsikt från matsalen Två ingångar till salongen/matsalen/köket. Hallinredning från Danmark Vacker kakelugn, går att iordningställa Array Salongen Sovrum på entréplan. Äldre kök utom kyl och frys. Bra med skåp. Badrum på entréplan Sovrum på etaget! Kakelugn på etaget, går att iordningställa. Ljust! Avskild dusch och wc i anslutning till jacuzzin. Planlösning Etaget Nuvarande arbetsrum. Vacker gammal spis i arbetsrummet. Trapphuset våning 5r Trapphuset  med kryssvalv Vinkällaren Vinkällaren Ingång från Österlånggatan 6 till hissen Den vackraste gränden !? Granne med Slottet och Tessinska palatset Utsikt från vardagsrum Strandvägen i fonden Utsikten från Skeppsbron Österlånggatan/Köpmanbrinken

I Banérska Palatset, granne med Slottet, unik våning om ca 158 kvm med vindsetage ( egen utgång) samt chambre separé (12kvm.) som kan användas som kontor 1/2 tr. ned i trapphuset. Till våningen hör en privat vinkällare ( ca 20 kvm) med liten samvaroplats. Magnifik utsikt över Strömmen! Högst upp. Hiss ( lätt för rörelsehindrade från Österlånggatan 6 )! Trygg, bra ekonomi lpgt belånad fastighet! Vackra kakelugnar som går att iordningställa. Välkomnande våning! Vacker fastighet i kanske den vackraste gränden med det kanske finaste läget i Gamla stan. Lastning till bil och taxi till från adressen möjligt. Lättaste stadsdelen att parkera i !

Planlösning: Plan 1. Strålande utsikt över Norrström, Nationalmuseet, Skeppsholmen och i fonden Strandvägens kaj från salongen, matsalen och köket. Salongen har en fin kakelugn som går att få att fungera. Praktiskt kök i öppen planlösning. Det går att separera en del av salongen till ett sov-/gäst-arbeta-tv-rum. Ljust! Intressant hallinredning från Danmark. Upp to date behov av inredningen. Gästwc/dusch och tvättpelare. Tyst sovrum mot gård med synliga bjälkar. Bra förråd. Ingen insyn bara utsikt!
Plan 2. Vackert rum med takbjälkar och vacker kakelugn (går att iordningställa för att få fungera) samt 7 fönster. Ingen insyn! Litet fönster med utsikt mot Gran Hotel och Strömkajen. Gott om garderober. Luftigt 80 tals badrum med fönster. Jacuzzi, avskilt finns ytterligare en dusch och ett wc. Egen utgång.
I anslutning till lägenheten ( en halv trappa ned i trapphuset ) finns ett kontorsrum eller en atelje, skrivlya. Inget wc eller vatten finns här.
Lägenheten byggdes på 80-talet.
Vinkällare om 20 kvm med ingång från lilla gården. Liten plats för samkväm.
Det finns cykelrum/ barnvagnsrum, bra tvättstuga och källarförråd. Hiss ner till ingång mot Österlånggatan.

TV och internetanslutning

- Fiber samt basprogrammet Viasat.

Fastighet

- Byggnadsår: 1635.
- Våning : 5 av 5.
- Upplåtelseformen är : Bostadsrätt.
- Uppvärmning: Direktverkande el
- Lägenhetsnummret : 91.
- Hiss: Hiss finns. Säker och rymlig. Går ner till Österlånggatan om man vill undvika trappsteg !
- Renovering: 1982 totalsanerat varsamt
- Kommande renoveringar: Endast löpande! Total renovering 1982 bl.a stambyte. Se årsberättelsen. Fastigheten är i mycket gott skick och endast löpande underhåll krävs.
- Fönster: 3-glasfönster
- Tv: Fiber
- Bredband: Ja basprogrammet Viasat.
- Övrigt: Vackra kryssvalv i trapphuset!

Bilplats

Boendeparkering 1100kr /mån och då har vi Gamla Stans bor en otrolig favör -vi får stå i hela innerstan för den pengen på boende platser. Det är den lättaste stadsdelen att hitta parkering eftersom det är så dyrt och man betalar hela dygnet runt vilket i sin tur innebär att det är stor rotation. Vidare är det ingen städdag på Skeppsbron. Slottsgaraget får man stå för 100kr från 18.00-08.00!!! Där finns alltid plats. Ljust och även för elladdning.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 20 000 000 kr Acceptpris eller högstbjudande. Avgift 6 575 kr/mån. . BRF godkanner juridisk agare.

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 100 kr och Övrig driftkostnad är ca 1500 kr/mån. Inre reparationsfond finns ej.

Pantsättningsavgift: 400 kr

Bostadsrättsförening

Pegasus nr 10.

Allmänt om föreningen: Välskött förening.

Ekonomi: Föreningen har mycket god likviditet ( ca 571.560 kr på bank). Inga planerade avgiftshöjningar. Fastigheten är lågt belånad endast 3.140.000kr i långfristiga lån ( 1821kr/kvm.). Yttre underhållsfond på 609.310kr. Fastigheterna är i gott skick. Det finns för närvarande inga planerade avgiftshöjningar . Se årsredovisningen.

Andel i föreningen är: 8.43%

Pantsättning: Bostadsrätten är pantsatt.

Antal lägenheter: 22 st

Parkering: Det finns boendeparkering på Skeppsbron där det ej är någon städdag och Slottsbacken samt framför Slottet, dessa är de närmaste. Det är lätt att parkera för det är så dyrt om man ej är boende så det är stor rotation. På Bollhusgränd 3 utgång 1 tr upp, finns hiss, där är det lätt att lasta ur /in i en bil, taxi hämtar/ kommer till den adressen.

Övrigt: Fastigheten är granne med Kungliga Slottet samt de Tessinska och Boneauska 1600-talspalatsen .

Övriga utrymmen

- Cykel/barnvagnsrum, källarförråd samt tvättstuga. Lokaler 4 st .

- Tvättstuga, förrådskällare och cykel-/barnvagnsrum.

Område

- Åtråvärd stadsdel då det bara finns ca 710 st bostadsrätter och de flesta fastigheterna är från 1600-talet. Så det är unikt att få bo här! Vackra grändpromenader bland husen i olika kulörer.

Kommunikation: T-bana, och flera busslinjer som 3:an och 2:an.

Närservice: Två matbutiker, underbar fiskaffär! Mängder med fina bagerier.

Parkering: Hör och häpna lättaste stadsdelen att parkera i !
På grund av att det är så dyrt för icke boende därav stor rotation. Boende i Gamla stan för stå i hela innerstaden på boendeparkering för avgiften 1.100kr.

Madeleine säger

- Att bo här innebär många skönhetsupplevelser som de vackra 1600 tals fastigheterna förmedlar ! Gamla stan är en liten stad i staden.
Nära till Djurgårdsfärjan och Skeppsholmen. Gångavstånd till kultur ! Fråga gärna mig (mäklare Madeleine Norling) för jag både bor och
har kontor här. Det är unikt att få bo här då det bara finns ca 710 bostadsrätter. Det är möjligt att köra in i gränden för lastning och avhämtning med t.e.x. taxi. Hela kvarteret är fyllt av Palats därav bredare gränder för att kunna vända med häst och vagn! Detta palats ligger lika högt upp på Brunkebergsåsen som Slottet!

FOTON

BILDER PÅ LÄGENHETEN

g letter
Planlösning
Etaget
fakta

Madeleine Norling

Reg. Fastighetsmäklare

Jur. kand. Borättsjuridik

0708-392244

madeleine@norling.se