image1
PLANSKISS  STÄNG [X]
Please wait...
Vedspis brukbar Nuvarande matsal. Kök Fungerande kamin Sjöglimt Går att dela till sovrum/arbetsrum/ samkvämsrum Nedre plan Mys Gästlägenhet 2 serveringar Samkvämsrum/ matsal  Plats för både samkväm och matsal. Går att dela Äldre utrustning Gästwc och dusch. Badrum Vackert trapphus Entré från Västerlånggatan 24. Gåstorget En av Gamla stans äldsta portar Riddarhuskyrkan i fonden Nedre plan Övre plan
Förtjusande läge vid Gåstorget. Många fina medeltida detaljer ! Många ljusinsläpp.
Tyst. Uppfräschnings behov främst bad och kök! Gästlgh.Festlokal.

På nedre etaget kan man dela av till två lägenheter/ kontor då det finn 2 badrum och 2 ingångar! Många charmiga detaljer såsom vedspis, tak och väggbjälkar, tiljor, kaminer ( en på vart plan) Charmiga medeltida fastigheter som omger det Parisiska Gåstorget med vacker lind.Härlig småstadsatmosfär! Festlokal med vinkällare och vinskåp till alla medlemmar i medeltida valv. Stor gästlägenhet med nytt kök och nytt badrum. Superb ekonomi med 5 hyresrättslokaler. Föreningen är äkta! Föreningen har bara 2 miljoner i långfristiga lån som man ska börja amorter eftersom ekonomin är så god. Fastigheten är i gott skick. God likviditet ca 172.000kr i kassan. Endast löpande underhåll. Källarförråd, cykel- barnvagnsrum, tvättstuga att ha tillgång till de fyra utrymmena är lyx i Gamla stan.

Många fina ljusinsläpp med låg placering dock men fina fria takås utsikter. Allmänt går det att bo i lägenheten nu men uppfräschning inte fel! Lägenheten går att dela för kontor eller generationsboende då det finns två ingångar och två badrum på nedre plan. Det går att få ut ca 5 sovrum. Kaminer en på varje plan. Många fina tidtypiska detaljer såsom vedspis, vägg och takbjälkar. Trägolv som går att slipa.

TV och internetanslutning

- Comhemhus.
- Comhemhus. Fiber installerad.

Fastighet

- Byggnadsår: 1730.
- Fastighetsbeteckning är: Pomona Mindre.
- Våning : 4 av 4.
- Upplåtelseformen är : Bostadsrätt.
- Biarea : 42 kvm.
- Uppvärmning: Direktverkande el
- Lägenhetsnummret : 00122-03010007.
- Hiss : Hiss finns ej.
- Renovering: Senaste renoveringar: fasaden renoverad år 2004, fönster exteriört år 2005.
Ny inredning i den berömda festlokalen Allemanskatt. Stammarna renoveras löpande och större delen av dessa är bytta. I övrigt se årsberättelsen
Fastigheterna är i gott skick.
- Kommande renoveringar: Trapphus och trapphusfönster har renoverats samt lägenheternas fönster. Gästlägenheten är uppfräschad. Löpande renoveringar av stammar som bekostas av föreningen. Det är koppartak, alla fasader putsade i mitten på 2000-talet. Gästlägenhets stam bytt, festlokalen uppgraderad med nytt kök bl.a. i övrigt se årsberättelsen.

Uteplats / balkong

- Parisiskt torg med 2 lugna servering.

Bilplats

Det är den lättaste stadsdelen att parkera i och det beror på att det är så dyrt (avgift hela dygnet). Många är bara på besök här så rotationen är stor. Det finns billigare parkering på Södermalm om man får bilburna gäster. Där är det normal taxa i övrigt t.ex. ingen avgift efter 17.00. Det är ingen städdag på Skeppsbron. Dessutom får man för 1100kr stå i hela innerstan på boendeparkering! Boendegarage för 1200kr finns under Sheraton Brunkebergstorg och Tjärhovsgaraget!

Ekonomi, månadsavgift

Pris 8 700 000 kr Högstbjudande Avgift 1 170 kr/mån. .

Övrig driftkostnad är ca 1200 kr/mån. Inre reparationsfond finns ej. Andel i föreningen är 9.23%.

Bostadsrättsförening

Pomona Mindre.

Allmänt om föreningen: Välskött förening med synnerligen god ekonomi. 5 lokaler med hyresrätt !
Bra allmänna lokaliteter såsom gästlägenhet, festlokal i medeltida valv, vinkällare med vinskåp till alla medlemmar. Källare med stora förråd (efter Gamla Stans mått) Tvättstuga och cykelförråd, barnvagnsförråd. Detta är lyx i Gamla Stan .
Föreningens administration sköts av Stockholms Fastighetsägarförening.

Föreningens ekonomi: Superb, det finns endast 2 miljoner i långfristiga lån. 677.000kr i kassan skall utgöra buffert och användas till renoveringarna. Fastigheterna är i bra skick. 5 hyreslokaler. Man har haft 0 i avgift länge och nu pga renovering av trapphus, trapphusfönster och lägenheternas fönster samt snöskottning har man höjt avgiften till 100kr/kvm/år. Man har säkerhet i en liten föreningslägenhet samt gästlägenheten på ca 100-120kvm ihop som kan säljas direkt om så skulle behövas. Eventuellt kan man införa energibidrag då föreingen går med vinst, det har man gjort tidigare.

Övriga utrymmen

- Gästlägenhet som är en extra säkerhet, festvalv och med vinkällare och där har men eget vinskåp, cykelrum, barnvagnsrum, källarförråd och tvättstuga i denna fastighet.

Område

- Det är unikt att få bo i Gamla Stan då det bara finns ca 710 bostadsrätter och det är endast ca 3000 personer boende, kanske ett och annat spöke. Det är underbart att promenera i gränderna med de vackra husfasaderna i olika kulörer och ankarslut som berättar om svunnena tidersåldrar. Jag - Madeleine Norling - både bor och har det enda mäklarkontoret i Gamla stan. Jag har ett unikt kundregister efter 35 års försäljning som renderat både köpare och säljare lyckade affärer. Det har visat sig att det är en god ekonomisk placering att investera i en bostad här. Gå gärna in på min hemsida www.norling.se Hjärtligt välkommen!

Tillträde efter överenskommelse.

FOTON

BILDER PÅ LÄGENHETEN

g letter
Nedre plan
Övre plan
fakta

Madeleine Norling

Reg. Fastighetsmäklare

Jur. kand. Borättsjuridik

08-104012

0708-392244

madeleine@norling.se