image2
PLANSKISS  STÄNG [X]
Please wait...
Plats för böcker Sjöglimt Barockportal med Per Baners  och Hebbla Flemings vapensköldar. Förmiddagssol Vackra fönsternischer. Sjöglimt 1700-tal Kakelugn Vackera takornament Inte en missad detalj! Saltsjön Går att använda som Vackra detaljer Plats för skrivbord Salongen Högt i tak. Hall med förvaring Funktionellt kök Badrum Planlösning Kryssvalv i trapphuset. Tre palats och Slottet i blickfånget ´Fågel Fenix  reser sig ur lågorna.Gammalt brandförsäkringsmärke. Portalen Bollhusgränd Österlånggatan/Köpmanbrinken

Slottsrum i eget palats vid Slottet!
Förnämt läge, granne med Tessinska och Boneauska palatsen. Unikt ( även för Gamla stan) boende i eget 1600-tals palats som riksrådet Per Banér lät bygga. Kakelugn. HISS. 1700-tals inredda 2,5:a - 3:a med möjlighet att få två sovrum. Vardagsrum i öppen planlösning med intilliggande bibliotek/arbets-/barnrum. Sjöglimt mot Skeppsholmen. Högt i tak.Vackra tiljor. Vacker, renoverad fastighet. Mycket god ekonomi. Byggår: 1635! Hiss,tvättstuga, källarförråd och cykelrum.

1700 - tal i en fascinerande utformning. Gjord i Gustaviansk anda av nutida medlem i Gustav den III sällskap.
Planlösning: rymlig hall med städskåp och bra med klädförvaring. Kaklat badrum med dusch. Tvättmaskin.
Rymligt vardagsrum i med matplats. Fungerande kakelugn, två höga fönster med s.k.Emmaboda akustik. Tiljor. Öppen planlösning i kombination med alkov som idag används som arbetsplats men går att göra barn-/gästrum. Stor garderob. Sjöglimt mot Skeppsholmen. Sovrum 230 cm brett när det är som smalast man får plats med bred dubbelsäng alternativt två 90 cm sängar med gång i mitten
Rymlig kokvrå -94. Kyl och frys ca 10 år. Kaklat duschrum.

TV och internetanslutning

- Basutbud ingår.
- Fiber viasat ingår i avgiften

Fastighet

- Byggnadsår: 1635.
- Fastighetsbeteckning är: Pegasus 10.
- Våning : 1 av 5.
- Upplåtelseformen är : Bostadsrätt.
- Uppvärmning: Direktverkande el
- Lägenhetsnummret : 32/1101.
- Hiss : Hiss finnes.
- Renovering: Byggnaden uppfördes 1635 och byggdes om på 1700-talet . Totalrenoverat år 1982 med bland annat stambyte och därefter löpande renoverat . Nytt plåttak och putsning av fasaderna utfördes 2005-2006 . I övrigt se årsredovisning.
- Kommande renoveringar: Endast löpande Total renovering 1982 bl.a stambyte.Se årsberättelsen. Fastigheten är i mycket gott skick och endast löpande underhåll krävs.

Bilplats

Boendegarage för ca1200kr/mån eller boendeparkering för 1000kr/mån och då får man stå i hela innerstan på boendeparkeringsplats. Den lättaste stadsdelen att parkera i eftersom det är så stor rotation pga. att det är dyrt och avgiftsbelagt hela dygnet runt. Jag har själv min bil på Skeppsbron där det inte är någon städdag. Gäster står gratis över helger och normal taxa på vardagarna på Södermalm. Man kan lasta via Bollhusgränd 3a samt be taxi komma dit.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 5 400 000 kr accept. el. högstbjudande Avgift 2 426 kr/mån. I avgiften ingår kabeltv.

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 100 kr och Övrig driftkostnad är ca 851 kr/mån. Inre reparationsfond finns ej. Andel i föreningen är 3.11%.

Bostadsrättsförening

Pegasus nr 10.

Allmänt om föreningen: Välskött förening med egen förvaltare, Kent Henningsson 0707411174,
sen 15 år tillbaka.

Föreningens ekonomi: Föreningen har mycket god likviditet ( ca 962.000kr på bank). Inga planerade avgiftshöjningar. Fastigheten är lågt belånad endast 3.380.000kr i långfristiga lån( 1905/kvm.). Fastigheterna är i gott skick. Det finns för närvarande inga planerade avgiftshöjningar . Se årsredovisningen.

Övriga utrymmen

- Det finns tvättstuga, cykelförråd och källarförråd.

Område

- Det är unikt att få bo i Gamla Stan då det bara finns ca 710 bostadsrätter och det är endast ca 3000 personer boende, kanske ett och annat spöke. Det är underbart att promenera i gränderna med de vackra husfasaderna i olika kulörer och ankarslut som berättar om svunnena tidersåldrar. Jag - Madeleine Norling - både bor och har det enda mäklarkontoret i Gamla stan. Jag har ett unikt kundregister efter 35 års försäljning som renderat både köpare och säljare lyckade affärer. Det har visat sig att det är en god ekonomisk placering att investera i en bostad här. Gå gärna in på min hemsida www.norling.se Hjärtligt välkommen!

Madeleine säger

- Det är en gemytlig stadsdel. På Österlånggatan finns många fina hantverksaffärer och de bästa restaurangerna som Tradition, Österlånggatan 17 med syskon som Vin och Kök samt Lilla Paris, Den Gyldene Freden! Ny smörrebröds krog Matrosen med bästa betyg i Perfect guide på Skeppsbron. Bageri med världens bästa croissanter ( bagaren vunnit detta pris). Att bo här innebär många skönhetsupplevelser som de vackra 1600 tals fastigheterna förmedlar!
Nära till Djurgårdsfärjan och Skeppsholmen. Gångavstånd till kultur! Fråga gärna mig för jag både bor och har kontor här. Det är unikt att få bo här då det bara finns ca 700 bostadsrätter. Välkommen!

Tillträde efter överenskommelse.

FOTON

BILDER PÅ LÄGENHETEN

g letter
Planlösning
fakta

Madeleine Norling

Reg. Fastighetsmäklare

Jur. kand. Borättsjuridik

08-104012

0708-392244

madeleine@norling.se