image 3
PLANSKISS  STÄNG [X]
Please wait...
Den röda gränden Vardagsrummet Sovrummet Köket Badrum med tvättpelare Planlösning Skeppar Olof? Relik från ? Garderobsvägg Hallen i fonden Köket Köpmangatan Mot Skeppar Olofs Gränd Walk in closet Rymligt badrum Skeppar Olofs Gränd 1600talfastigheterna på Köpmangatan Skeppar Olofs Gränd Sjöutsikt om man lutar sig ut. Juletid på Köpmangatan Skeppsbron Skeppsholmen Granne med Slottet
2:a, förnämt läge, granne med Slottet. 1500-tals fastighet i gott skick lågt belånad. 49 kvm, 3 tr. HISS! Ljus! Totalt renoveringsbehov!

Två:a, förnämt läge, granne med Slottet. 1500-tals fastighet i gott skick lågt belånad. 49 kvm, 3 tr. HISS! Ljus! Totalt renoveringsbehov!d/bok 2:a, förnämt läge, granne med Slottet. 1500-tals fastighet i gott skick lågt belånad. 49 kvm, 3 tr. HISS! Ljus! Totalt renoveringsbehov!hylla. Bra ekonomi med låg avgift som inkluderar värme. Charmigt läge. Vardagsrum (väggpanel) med 2 fönster (djupa fönsternischer) och plats för både matbord och soffgrupp. Sovrum med hel garderobsvägg. Stor klädkammare, rymligt vindsförråd. Enkelt kök med matplats och fönster i valv. Rymligt kaklat badrum med kar och tvättpelare. Hall med plats för byrå/ databord.

Vardagsrum: Ljust vardagsrum med fina propotioner. Två vackra fönster i djupa nischer mot den vackra Köpmangatan med 1600tals fasader i kulörer. Väggpanel. Luftigt! Plats för både soffgrupp och matsalsbord.
Sovrum: Ljust sovrum med en garderobsvägg. Väggpanel och djupa fönsternischer.
Kök: Enkelt kök med fönster i valv mot gränden. Matplats för 4 personer. Bra med skåp.
Hall: Ljus hall med bokhylleplats alternativt byrå eller dyl.
Badrum: Rymligt hel kaklat badrum med djupt långt kar. Klinker golv. Tvättmaskin. Plats för tvättpelare.
Klädkammare/ryml.vindsförråd.:

TV och internetanslutning

- Bredband via fiber.

Fastighet

- Byggnadsår: 1400 talet och 1500 talet osv.
- Våning : 3 av 4.
- Upplåtelseformen är : Bostadsrätt.
- Uppvärmning: Bergsvärme
- Lägenhetsnummret : 5.
- Hiss : Hiss finnes.
- Renovering: 1967 stam-och elbyten. Stor genomgripande renovering av fastigheten och lägenheterna. Därefter löpande med bl.a videofilmning av stammarna som befanns vara i gott skick - 2008.Man har renoverat hiss,tak,fönster, trapphus, cirkulationspumpar och expansionskärl. Finns en fastighetsbok med all information.
- Kommande renoveringar: 2019 kommer man få en mer tidsenlig port samt amatur i trapphuset. 1967 gjordes en omfattande ombyggnation av fastigheten och då installerades hiss. Stammarna byttes. Grundförstärkning skedde och elen byttes. Större löpande renoveringar 2001-2003 av bl.a. hiss, nytt plåttak, nytt ventialationssystem och nya expansionskärl. Trapphuset målades 2007. 2008 installerades nya cirkulationspumpar. 2009 videofilmades stammarna som befanns vara i gott skick. 2013 installerades värmepump. 2015 stamspolning och installation av fibernät. I övrigt löpande och man följer en underhållsplan. Se länken "Fastighetsboken brf Europa 6"

Bilplats

Detta är, hör och häpna, den lättaste stadsdelen att parkera i pga att det är så dyrt för icke boende vilket leder till stor rotation. Det är inga städdagar på Skeppsbron. Det finns boendegarage för 1200kr/månaden annars är boendeavgiften 1100kr/månad och OBS! då får man stå i hela innerstan för den slanten (på boendeparkering). Gäster kan parkera för normal taxa (dvs fritt över helger) på Södermalm För gömställen kontakta mäklaren!

Ekonomi, månadsavgift

Pris 4 300 000 kr eller högstbjudande Avgift 1 952 kr/mån. .

Övrig driftkostnad är ca 200 kr/mån. Inre reparationsfond finns ej. Andel i föreningen är 10%.

Bostadsrättsförening

Europa 6.

Allmänt om föreningen: Liten välskött förening med en styrelse som har kontroll på samhällsläget såsom bl.a höjda lokalhyror samt omförhandlingar av långfristiga låneräntor. Finns en fastighetsbok där all information finns vilket är unikt! Kommer att finnas på en länk på nätet " fastighetsbok brf Europa"+

Föreningens ekonomi: Fastigheten lågt belånad endast 3 900 000kr. I kassan finns 60653kr Stabil ekonomi Energikostnaden har sjunkit med 80% med bergsvärmepump.. I övrigt se länk till årsredovisningen.

Övriga utrymmen

- Rymligt vindsförråd.

Område

- Det är unikt att få bo i Gamla Stan då det bara finns ca 710 bostadsrätter och det är endast ca 3000 personer boende, kanske ett och annat spöke. Det är underbart att promenera i gränderna med de vackra husfasaderna i olika kulörer och ankarslut som berättar om svunnena tidersåldrar. Jag - Madeleine Norling - både bor och har det enda mäklarkontoret i Gamla stan. Jag har ett unikt kundregister efter 35 års försäljning som renderat både köpare och säljare lyckade affärer. Det har visat sig att det är en god ekonomisk placering att investera i en bostad här. Gå gärna in på min hemsida www.norling.se Hjärtligt välkommen!

Tillträde efter överenskommelse.

FOTON

BILDER PÅ LÄGENHETEN

g letter
Planlösning
fakta

Madeleine Norling

Reg. Fastighetsmäklare

Jur. kand. Borättsjuridik

08-104012

0708-392244

madeleine@norling.se