image1
PLANSKISS  STÄNG [X]
Please wait...
Sovrum med takbjälkar Inre hall mot sovrum Takmålningar Öppen spis Gem. representation/festvåning Vardagsrum Vardagsrum plats för böcker Fantastiska takmålningar Vardagsrum Sovrum med plats för stor säng Kök med bra förvaring Matplats för 4-6 personer Inre hall Vacker Muranoinstallation Helkaklat badrum. Plats för tm. Plats för tvättmaskin Vacker entré med kryssvalv Trappa ner i historien Inredda källarvalv Palatsutsikt Under kastanjen är det litterära mötet Mariaberget i fonden Kindstugatan Den vackra fastigheten Planlösning Alternativ planlösning
Brända tomten! Våning med takmålningar från 1643 rikt dekorerade med djurmotiv.Öppen spis! Två gemensamma representations-/festvåningar.

Historiskt intressant även för Gamla stan, nära Slottet , ligger denna spännande 1600-tals fastighet med fest valv ner i medeltiden. Beundrad lägenhet på första våningsplanet. Öppen spis! Två gemensamma representations-/festvåningar. Vacker glasinstallation från Murano. Salong med plats för konst och böcker. Går att bygga om till en trea. Vacker entré med fina kryssvalv. Våningen är nymålad. Bra ekonomi med endast 1 000 000 kr i lån. God likviditet. Bra skick. I avgiften ingår allt inklusive hushållsel. Kanske det charmigaste läget i hela Gamla stan!
Välkommen!

Salong: Våningen ovan entréplan var på 1600-talet den finaste där ägaren bodde, de övre våningarna var reserverade för tjänstefolk. Vackra takmålningar med bland annat slottsmotiv, påfåglar och blommor! Takhöjd till bjälkarna 2,70 m och till taket 3 m. Tre fönster mot det romantiska lilla torget Brända tomten och dess vackra kastanj. Öppen spis och tiljor. Våningen ligger i den äldsta delen av Gamla stan på fast grund.
Sovrum: Sovrum mot torget. Plats för 180 cm säng. Utsikt mot det lugna Brända tomten, ett av de vackraste torgen i Gamla stan. Tiljor. Soligt! Går att dela av till ytterligare ett rum.
Kök: Kök med matplats för 4-6 personer. Fönster mot innergård. Liten inbyggd diskmaskin samt mikrovågsugn.
Hall: Öppan planlösning med möblerbar hall ( arbetsplats/garderober går att få till ett sovrum) och avskärmningsmöjlighet till sovrummet. Vacker unik glasinstallation från Murano.
Badrum: Helkaklat badrum med dusch. Plats för tvättmaskin.

TV och internetanslutning

- Indragning av fiber pågår.

Fastighet

- Byggnadsår: Medeltiden och 1640-talet.
- Fastighetsbeteckning är: Fast. Andromeda 7 Själagårdsgatan 3 STOCKHOLM.
- Våning : 1 av 5.
- Upplåtelseformen är : Bostadsrätt.
- Uppvärmning: Direktverkande el.
- Lägenhetsnummret : 1 .
- Hiss :Hiss finns ej. Array
- Renovering: Renoveringsår 1970. Detta år skedde en renovering av fastigheten och hiss installerades från en trappa. Ny hiss är installerad 2015 med koppartak. I övrigt har renovering skett löpande.
Byggnadsminnesförklarad fastighet.
- Kommande renoveringar: Föreningen skall bygga lägenhetsförråd. På sikt behöver fasaden och fönstren renoveras. Det finns pengar i kassan för yttre underhåll.
- Fönster: 2-glasfönster
- Tv: Fiber nyligen installerat. Comhemhus.
- Övrigt: En festlokal med full utrustning d.v.s kök med porslin och glas. Gäst wc. och egen ingång. Medeltida festvalv med eldstad och gäst wc samt egen ingång. D.v.s två separata festlokaler.

Bilplats

Boendegarage för 1200 kr/mån eller boendeparkering för 1100kr/mån finns och då får man stå i hela innerstan på boendeparkeringsplats. Den lättaste stadsdelen att parkera i eftersom det är så stor rotation på grund av att det är dyrt och avgiftsbelagt hela dygnet runt. Jag har själv min bil på Skeppsbron där det inte är någon städdag. Gäster står gratis över helger och normal taxa på vardagarna på söder.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 6 350 000 kr Accept/högstbjudande Avgift 5 000 kr/mån. I avgiften ingår varme,vatten och kabeltv.

Övrig driftkostnad är ca 2077 kr/mån. Inre reparationsfond finns ej.

Bostadsrättsförening

Andromeda 7.

Allmänt om föreningen: Liten välskött förening med kulturmedvetna medlemmar.

Ekonomi: Föreningen har endast en miljon i lån och i kassan finns 427 304 kr. Föreningen går med liten vinst trots avskrivningar på 41 000kr! Inga avgiftshöjningar!

Andel i föreningen är: 17.98%

Antal lägenheter: 5 st

Övriga utrymmen

- Det finns tvättstuga, festlokal på två våningsplan (entréplan och källare). Representationsmatsal i entreplan samt inredda mysiga källarvalv. Blivande lägenhetsförråd.

Område

- Det är unikt att få bo i Gamla Stan då det bara finns ca 710 bostadsrätter och det är endast ca 3000 personer boende, kanske ett och annat spöke. Det är underbart att promenera i gränderna med de vackra husfasaderna i olika kulörer och ankarslut som berättar om svunnena tidersåldrar. Jag - Madeleine Norling - både bor och har det enda mäklarkontoret i Gamla stan. Jag har ett unikt kundregister efter 35 års försäljning som renderat både köpare och säljare lyckade affärer. Det har visat sig att det är en god ekonomisk placering att investera i en bostad här. Gå gärna in på min hemsida www.norling.se
Hjärtligt välkommen!

Madeleine säger

- Skönhetsupplevelser och fina grändpromenader. Underbart läge i Gamla Stan vid vackert kastanjprytt torg. Gångavstånd till allt. Utsikt mot vackert palats med berömd portal!
Det är låg omsättning på bostadsrätter då det finns så få. Det är bäst att passa på om lägenheten tilltalar er! Det är en trygg placering att köpa och investera här. Dessutom är det en av de mest eftertraktade stadsdelarna i Stockholm. Det är en gemytlig atmosfär som påminner om en liten stad. Välkommen!

FOTON

BILDER PÅ LÄGENHETEN

g letter
Planlösning
Alternativ planlösning
fakta

Madeleine Norling

Reg. Fastighetsmäklare

Jur. kand. Borättsjuridik

0708-392244

madeleine@norling.se