image1
PLANSKISS  STÄNG [X]
Please wait...
Vacker nytt kök. Vackra ektiljor Festvalv med sep.wc. Vacker entré med fynd från grundförstärkningen Högt i tak Allt är nyrenoverat Vacker belysning! Solen tittar in. Söderläge Plats för matgäster Fungerande kakelugn Läckert kakel! Frukostplats Dusch med ny tvättmaskin. Hall med elfaförvaringssystem Söt liten hall Bedårande trapphus Festlokal i 1600-talsvalv Porten Pelikansgränd Utsikt från lägenheten Solen tittar in. Söderläge! Planlösning
Fint läge med Skeppsbrokajen som terrass. Excellent ekonomi! 1600-tals charm. Festvalv! Cykelförråd och källarförråd!

Vacker fastighet från sent 1600-tal i gott skick. Endast ca 1,5 milj.kr i långfristiga lån, 93´kr i vinst-18 och 548´kr i kassan. Tysta,ljusa med fint solinsläpp, 42 kvm. 2 tr, ej hiss. Mycket Gamla stans charm! Rummet har en salongskänsla, högt i tak! Fungerande kakelugn, tiljor och söderläge. Luftigt med plats för bred säng ( går att bygga sängalkov ) soffa och matbord.
Fina bokhylleväggar Bra duschrum med sött fönster. Ny tvättmaskin. Vacker festlokal i 1600-tals valv. Bra förråd. Bedårande trapphus och entré med fynd från medeltiden som man fann vid grundförstärkningen.

Vacker återhållsam färgsättning i 1700-talsgrått. Pietetsfullt renoverat för några år sedan och nyttjad som övernattningslägenhet. Mycket gott skick! Vackert ljus från höga fönster i söder.
Välplanerad vilket gör att alla funktioner som sov-,mat- och samkväms-plats fungerar.

TV och internetanslutning

- 1000/1000mbit Fiber via Banhof.

Fastighet

- Byggnadsår: 1600-talet.
- Fastighetsbeteckning är: Callisto 2.
- Våning : 2 av 4.
- Upplåtelseformen är : Bostadsrätt.
- Uppvärmning: Gaspanna Endast några år gammal!
- Lägenhetsnummret : 4 .
- Hiss : Hiss finns ej.
- Renovering: 1987 gjordes en omfattande renovering och då man fann husrester från från tidig medeltid varav några finns till beskådning i den vackra entrén. 2004 fasadrenovering tidigare var fastigheten den enda duvblå Gamla stan. Trapphus 2005 med bevarande vacker vitmålad markering av trappstegen så man skulle kunna se i stearinljuset. Tak målades 2007.De flesta stammar bytta och man har ny gaspanna. Fastigheten är grundförstärkt.
- Kommande renoveringar: Fastigheten är omfattande renoverad 1987. 2004 gjordes fasaden. Trapphuset renoverades 2005. Taket målades 2007. Ny gaspanna sen några år. Fastigheten är grundförstärkt.

Bilplats

Det är den lättaste stadsdelen att parkera i därför att det är så dyrt och därav så stor rotation. Dessutom är det städfritt på Skeppsbron. OBS för 1100kr/mån boendeparkering får vi som bor i Gamla Stan stå i hela innerstan-gratis på boendeparkering! Boendegarageplats kostar endast 1200kr.Det finns garage under Sheraton , Brunkebergstorg och vid Tjärhovsplan.Det finns ett litet garage ljust och fint vid Slottsbacken där är det billigt att stå kvällstid och natttid då det kostar endast 50kr från 24.00-08.00!! Gäster kan stå gratis på Södermalm eller Norr Mälarstrand under helger annars normal stadstaxa.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 4 200 000 kr Fast pris ( först till kvarn ) Avgift 2 168 kr/mån. I avgiften ingår varme och vatten.

Inre reparationsfond finns ej. Andel i föreningen är 10.44%.

Bostadsrättsförening

Callisto 2.

Allmänt om föreningen: Välskött liten förening .

Föreningens ekonomi: Lågt belånad fastighet (1 486 268kr) vilket leder till mycket låg belånings grad. Bra argument i ränte diskussioner med banken. En lokal uthyres. Likviditeten är god 548.000kr i kassan -2019 och man går med vinst på 93. 518kr . Då har dessutom avskrivningar skett med 42.376kr.

Övriga utrymmen

- Det finns cykelförråd, rymligt källarförråd och festlokal i 1600-tals valv för ca 20 personer med tillhörande wc.

Område

- Det är unikt att få bo i Gamla Stan då det bara finns ca 710 bostadsrätter och det är endast ca 3000 personer boende, kanske ett och annat spöke. Det är underbart att promenera i gränderna med de vackra husfasaderna i olika kulörer och ankarslut som berättar om svunnena tidersåldrar. Jag - Madeleine Norling - både bor och har det enda mäklarkontoret i Gamla stan. Jag har ett unikt kundregister efter 35 års försäljning som renderat både köpare och säljare lyckade affärer. Det har visat sig att det är en god ekonomisk placering att investera i en bostad här. Gå gärna in på min hemsida www.norling.se Hjärtligt välkommen!

Madeleine säger

- Underbar liten gränd nära Österlånggatan som är fylld av trevliga hantverksaffärer och den vackra Skeppsbrokajen. Lungt tyst läge!
Bor man i Gamla Stan är det nära till allt. Här finns flera av stan bästa krogar och caféer. Fina musikevenemang. Det är unikt att få bo i Gamla Stan här finns endast ca 710 bostadsrätter. Gamla Stan tillhör därför en av Stockholms exklusivaste stadsdelar med en härlig småstadskänsla. Välkommen säger mäklaren som både bor och har kontor i Gamla Stan!

Ps. För prisstatistik hänvisar jag till min hemsida www.norling.se då jag har stor del av marknaden här och 36 års erfarenhet av försäljningar i Gamla stan. Ring gärna för de objekt som sålts utan annonsering finns ej med på hemsida. I Boolis prisvärdering ingår alla försäljningar i Stockholms kommun så mina objekt finns därför ej alltid där då deras värderingar ej är relevanta utan tvärtom DS

Tillträde efter överenskommelse.

FOTON

BILDER PÅ LÄGENHETEN

g letter
Planlösning
fakta

Madeleine Norling

Reg. Fastighetsmäklare

Jur. kand. Borättsjuridik

08-104012

0708-392244

madeleine@norling.se