image 4

PLANSKISS  STÄNG [X]
Please wait...
Vackert läge, historiskt intressant 3:a i ljuvlig trädgård. 3,7 m i takhöjd. Festvalv. God ek.

Vacker våning med stor salong där man får plats med flygel, böcker och matsal. Ett rum med egen ingång som kan användas som kontor/generationsboende. I detta rum finns en flerfärgad vacker kakelugn mycket ovanlig, ett vackert 1700-talsskåp och en relief ovanpå 1700-talsdörren. Hela våningen har ornamenterade fönsternischer och vackra fönster. Kök och ett sovrum mot trädgården med solljus. Fastigheten är stambytt år 2000. Festlokal i 1600-talsvalv med fullt utrustat kök. Helt renoverad medeltida fastighet. Paradisisk trädgård med Gamla stans äldsta brunn samt springbrunn. Magnoliaträd och Rhododenronhäck! Unikt och mäklaren har själv bott i föreningen i 10 år.
God ekonomi! Fjärrvärme. Vindsförråd och cykelförråd. Tvättstuga.

Salong med vackra ornamenterade fönsternischer och vackra höga fönster. 3,7 m i takhöjd. Boasering. Dörr från tidigt 1700- tal med utanpåliggande kammarlås. Plats för flygel, böcker och gästabud.
Nuvarande sovrum med egen ingång, bra för genarationsboende/egen företagare. Mycket fin ovanlig flerfärgad fungerande kakelugn. .Ett vackert
1700-talsskåp och relief över ingången ingår. Dörrhantag i orginal.Tiljor.
Idag barnkammare men går att använda som matsal/arbetsrum. Tyst då det vetter mot den underbara trädgården. Man får plats med våningssäng! 3,7 m i takhöjd.
Fullt utrustat kök med tvättmaskin från 2012. Skåp ända upp till taket så förvaringen är optimal. Går att ha ett s.k. franskt matbord d.v.s. en långsida mot väggen.
Läckert badrum med kar på fötter. Dusch och golvvärme.
Trevlig hall!
Festlokal i 1600-talsvalv med fullt utrustat kök. Jättemysig!

TV och internetanslutning

- Ansluten till kabelnät Com hem
- Fiber till alla lägenheter

Fastighet

- Byggnadsår: 1600 tal.
- Fastighetsbeteckning är: Cepheus 26.
- Våning : 2 av 4.
- Upplåtelseformen är : Bostadsrätt.
- Uppvärmning: Fjärrvärme
- Lägenhetsnummret : 3.
- Hiss : Hiss finns ej.
- Renoveringsår: 1999 - 2000.Löpande renoverad.Stam-/elbytt-99/-2000. Spolade stammar 2017. Fönsterrenoverat 2016.
- Kommande renoveringar: Fjärrvärme är installerad. Stamspolning av alla lägenhetsstammar 2017. Fiberinstallation i alla lägenheter. Fönsterrenovering har skett. Endast löpande underhåll i övrigt. Stambytt och elbytt 2000. Fastigheterna är löpande renoverade och är i gott skick.

Uteplats / balkong

- 9 uteplatser i den blomstrande trädgården med trädgårdsmöbler.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 8 500 000 kr eller högstbjudande Avgift 4 784 kr/mån. Fiber.

Inre reparationsfond finns ej. Andel i föreningen är 2.414%. Bostadsrätten är pantsatt.

Bilplats

Det är den lättaste stadsdelen att parkera i och det beror på att det är så dyrt (avgift hela dygnet). Många är bara på besök här så rotationen är stor. Finns boendegarage undet Sheraton bl.a för 1200kr/mån. Det är ingen städdag på Skeppsbron. Dessutom får man för 1100kr stå i hela innerstan på boendeparkering!
Boendegarage vid Sheraton och Brunkebergs torg för 1200kr-3000/mån.

Bostadsrättsförening

Cepheus.

Allmänt om föreningen: Välskött! Teknisk och ekonomisk förvaltning hos Savillsförvalting. Trädgården sköts av professionella trädgårdsmästare enligt plan. Mycket trevlig förening som jag, mäklaren, själv bott i. Välskött!

Föreningens ekonomi: Mycket god ekonomi med 6.188.953kr i kassan. Relativt lågt belånad (10.310.00kr) i förhållande till antalet fastigheter och det fina skicket. Det finns 1st hyresrätter om ca 50 kvm samt 20 lokaler som ägs av föreningen med goda hyresinkomster. 5 lokaler är upplåtna med bostadsrätt. Fjärrvärme installerad vilket kommer att sänka värmekostnaderna. Föreningen följer marknadens hyresnivåer för lokaler och hyreslägenheten! Föreningen går med vinst 919.000kr.

Gemensamma utrymmen

- Det finns tvättstuga, torkrum, cykelförråd, vindsförråd och en festlokal i mycket vackra 1600tals valv.

Område

- Det är unikt att få bo i Gamla Stan då det bara finns ca 710 bostadsrätter och det är endast ca 3000 personer boende, kanske ett och annat spöke. Det är underbart att promenera i gränderna med de vackra husfasaderna i olika kulörer och ankarslut som berättar om svunnena tidersåldrar. Jag - Madeleine Norling - både bor och har det enda mäklarkontoret i Gamla stan. Jag har ett unikt kundregister efter 35 års försäljning som renderat både köpare och säljare lyckade affärer. Det har visat sig att det är en god ekonomisk placering att investera i en bostad här. Gå gärna in på min hemsida www.norling.se Hjärtligt välkommen!

Madeleine säger

- Köpmangatan är Gamla stans äldsta omnämnda gata. Den paradisiska gården som ger ljuvliga upplevelser året runt. Fina hantverksaffärer och bästa restaurangerna finns på Österlånggatan och Pastis på Köpmangatan. Det är tyst och bilfritt i Gamla Stan. Nära till city, Operan och Dramaten. Det är vackert i Gamla Stan och unikt att hitta en bostadsrätt då det endast finns ca 710st. Välkommen att vända er till mig som både bor och har kontor här om ni vill ha mer information!

Tillträde efter överenskommelse.

FOTON

BILDER PÅ LÄGENHETEN

g letter
Planlösning
fakta

MADELEINE NORLING

Reg. Fastighetsmäklare

Jur. kand. Borättsjuridik

08-10 40 12

0708-39 22 44

madeleine@norling.se