image 4

PLANSKISS  STÄNG [X]
Please wait...
3 rum i lägenhet med vindskaraktär. HISS! Byggd 1999 i en byggnad som ägdes av N.Tessin på 1600-talet Mycket bra ek. Ledig omgående om så önskas!

Spännande 3:a med många fördelar som hiss, rymligt kök och badrum i 1600-tals "palats". Låg avgift i modern lägenhet Helt renoverad 1600-talsfastighet med såväl fjärrvärme som fiber. Mycket vacker entré med söt italienskinspirerad gård med bl.a. springbrunn.

Vardagsrum med vindskaraktär. Högst upp! Fönsterkupor åt två håll. Trägolv.
Köket byggt 1999 men lite använt! Gott om förvaring och arbetsytor. Högt i tak!
Generöst med plats för gäster.
Tyst sovrum mot gården med plats för bred säng (idag 180cm bred).
Sovrum/arbetsrum något mindre än det andra men plats för 1,40 cm säng.
Hall med plats för byrå. Går att sätta in garderob.
Rymligt kaklat badrum med fönster. Tvätt pelare och badkar. Plats för skåp. Högt i tak.

TV och internetanslutning

- Comhemhus.
- Fiber installerad.

Fastighet

- Byggnadsår: 1661.
- Fastighetsbeteckning är: Palamedes 1.
- Våning : 2 av 2.
- Upplåtelseformen är : Bostadsrätt.
- Uppvärmning: Fjärrvärme
- Lägenhetsnummret : 12.
- Hiss : Hiss finnes.
- Renoveringsår: 1999.Totalsanerad 1999 och därefter löpande. Fjärrvärme installerades 20110405.
- Kommande renoveringar: Inga planerade endast löpande underhåll. Totalsanerat 1999. Fjärrvärme installerad 2011-04-05. År 2015 renoverades alla fönster och vindsvåningsfönsterna byttes, detta bokfördes som fastighetskostnad för 1.669.419kr. 2016 högtrycksspolades stammarna. 2017 installerades fiber.

Uteplats / balkong

- Liten söt gård

Mark i anslutning till bostadsrätten: Uteplats.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 6 200 000 kr Fast Avgift 3 839 kr/mån. .

Inre reparationsfond finns ej. Andel i föreningen är 4.02%. Bostadsrätten är pantsatt.

Bilplats

Det är den lättaste stadsdelen att parkera i och det beror på att det är så dyrt (avgift hela dygnet). Många är bara på besök här så rotationen är stor. Det finns billigare parkering på Söder om man får bilburna gäster.Det är ingen städdag på Skeppsbron. Dessutom får man för 1100kr stå i hela innerstan på boendeparkering! Det finns boendegarage på Södermalm och under Sheraton för 1200kr/mån. För gömställen kontakta mäklaren!
Boendegarage vid Sheraton för 800kr/mån. Övriga garage i Slussen kostar från 2500kr-4500kr

Bostadsrättsförening

Stora Steenhuset.

Allmänt om föreningen: Välskött förening med god ekonomi. Fastigheten såldes från början till Nicodemus Tessin d.ä. 1699 köptes huset av Jesper Ehrencreutz och kallades därefter för det Ehrencreutzka huset. 1760 byggdes huset om och gav det en modern rokokoinredning. 1836 köptes huset av politikern Lars Hjierta, Aftonbladets grundare och tryckeriet låg mot Lilla Nygatan. Efter Hierta togs tryckeriet över av Lars Beckman och hans arvtagare som innehade det i 130 år och 4 generationer. 1999 blev det bostadrätter.

Föreningens ekonomi: Ekonomisk förvaltning sköts av Skärgårdskontoret I Ljuströ AB. 2017 var kassan 1.507271kr. Notera att avskrivningar som endast är bokföringsmässiga var på 156040kr. Fastigheterna är i mycket gott skick.
Inga planerade avgiftshöjningar!

Gemensamma utrymmen

- Det finns cykelförråd och källarförråd.

Område

- Det är unikt att få bo i Gamla Stan då det bara finns ca 710 bostadsrätter och det är endast ca 3000 personer boende, kanske ett och annat spöke. Det är underbart att promenera i gränderna med de vackra husfasaderna i olika kulörer och ankarslut som berättar om svunnena tidersåldrar. Jag - Madeleine Norling - både bor och har det enda mäklarkontoret i Gamla stan. Jag har ett unikt kundregister efter 35 års försäljning som renderat både köpare och säljare lyckade affärer. Det har visat sig att det är en god ekonomisk placering att investera i en bostad här. Gå gärna in på min hemsida www.norling.se Hjärtligt välkommen!

Madeleine säger

- Nära till bra restauranger såsom Den Gyldene Freden, Djuret, The Flying Elk och Kornhamnstorg 53. Det finns även ett stort utbud av bra pubar och caféer i kvarteret. Matvaruhall med "hemlagade" färdiga rätter. Fin fiskaffär med delikatess-/ost disk, två duktiga kockar som lagar de bästa gäddguenellerna i världen och mycket annat gottigottgott. Fint gammalt badhus. Apotek som är hundvänligt.
Det kryllar av små hantverksaffärer samt fina antikvitetshandlare. Underbara morgon- och kvällspromenader i de vackra gränderna. Kontemplativ plats är Brända tomten. Vid jul är det marknad på Stortorget och levande kalendern.
Nära till Operan, Nationalmuseet, Skeppsholmen - ja nära till allt! Helt klart en mycket inspirerande stadsdel att bo i. Välkommen!

Tillträde efter överenskommelse.

FOTON

BILDER PÅ LÄGENHETEN

g letter
fakta

MADELEINE NORLING

Reg. Fastighetsmäklare

Jur. kand. Borättsjuridik

08-10 40 12

0708-39 22 44

madeleine@norling.se