image1

PLANSKISS  STÄNG [X]
Please wait...
Fint läge nära Saltsjön. Fri utsikt. Vacker 1400-tals fastighet i bra skick och mkt lågt belånad. 2-3 rum samt extra förråd/kontor 7,5 kvm i gårdshus.

Vacker 1400-tals fastighet med fri utsikt över torg och söders höjder. Rymlig 2:a (möjlig 3:a), högt läge, 68 kvm. Lägenheten har två ingångar. Mycket ljus och insynsskyddad. Föreningen är lågt belånad och har god ek. Avgifterna sänktes 2018! Rymligt rum om 30kvm, medeltida nischer, tiljor och väggpaneler från 1700- talet. Rymligt Kvänumkök med plats för 6 - 8personer. Tyst sovrum, ingen insyn. Helt renoverad fin fastighet med ägarlängd från 1453. Helt unikt objekt i Gamla Stan med tanke på ljus, utsikt och läge vid vackert torg.
Det ingår ett rum i gårdshuset med fönster mot Prästgatan om 7,5 kvm med eget kontrakt. Jur.pers. godkännes som köpare för detta rum då det är en brf-lokal. Perfekt som kontor, förråd t.ex.

Genomgående lägenhet med fullt utrustat Kvänum kök från 2011 som har utsikt mot Söders höjder. Köket från Kvänum med Mieleutrustning, går att dela av så det blir ett barn-/arbetsrum. Inbyggd tvättmaskin kombi. Matplats 4-6 personer. Badrum med golvvärme och inredning från Kvänum Fnv. dusch. Tyst sovrum med garderobsvägg går in en bredare sän än nuvarande. Rymligt rum om 30 kvm med två fönster mot världens äldsta centralbank (ritad av Tessin) söders höjder och Slussen. 1800 tals kakelugn finns nedmonterad går att sätta upp i stora rummet efter kontroll med sotare. Vackra äldre tiljor i hela lägenheten! Gallergrind. Ljust och soligt när det beger sig.
Separat rum (bostadsrättslokal) i gårdshus med fönster mot Prästgatan om 7,5 kvm egen ingång från både Järntorget och Prästgatan. Jur pers. godkännes! Går att hyra ut i andra hand. Inget wc och går ej att installera. Gallergrind. Bredband fiber 1000 mb/s och ett fast telefonnr. ingår. Man kan avstå från rummet och då sänka priset med 200.000kr

TV och internetanslutning

- Sappa via fibernät
- Bredband/ fiber och fast telefon, gratis via Bahnhof 1000MB/s

Fastighet

- Byggnadsår: 1453.
- Fastighetsbeteckning är: Fast. Järntorget 85, Stockholm.
- Våning : 2 av 3.
- Upplåtelseformen är : Bostadsrätt.
- Biarea : 7.5 kvm.
- Uppvärmning: Direktverkande el
- Lägenhetsnummret : 147-01-003.
- Renoveringsår: 1693 och 1985.Löpande mycket pietetsfullt renoverad fastighet. Stammarna byttes 1985 och 2006 genomfördes en genomspolning och kontroll med kamera av samtliga avloppsstammar. Hela lägenheten har pietetsfullt renoverats.
- Kommande renoveringar: Fastigheten är väl underhållen och renoverad! Endast löpande underhåll. Inga kommande renoveringar planerade.

Uteplats / balkong

- Liten gård söt stenlagd blommande gård

Ekonomi, månadsavgift

Pris 6 550 000 kr eller högstbjudande Avgift 1 447 kr/mån. Tv via bredband och Sappa..

övrig driftkostnad är ca 500 kr/mån. Inre reparationsfond finns ej. Andel i föreningen är 8.7312%. Bostadsrätten är pantsatt.

Bilplats

Det är den lättaste stadsdelen att boendeparkera i och det beror på att vanlig parkering är så dyr (avgift hela dygnet). Många är bara på besök här så rotationen är stor. Finns boendegarage undet Sheraton bl.a för 1200kr/mån. Det är ingen städdag på Skeppsbron. Dessutom får man för 1100kr stå i hela innerstan på boendeparkering! Gäster kan stå på Kungsholmen och Södermalm för normal peng! Kontakta gärna mig för tips och gömställen då jag bor här sen 28 år.
Boendegarage vid Sheraton och Brunkebergs torg för 1200kr-3000/mån. .

Bostadsrättsförening

Trivia 3.

Allmänt om föreningen: Liten välskött förening med utlejd förvaltning (Frubo)

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomi är mycket god och man har sänkt avgifterna 20180101 Det finns en hyreslokal som är ett café, de övriga tre lokalerna är bostadsrättslokaler.

Gemensamma utrymmen

- Det finns cykelförråd.

Område

- Det är unikt att få bo i Gamla Stan då det bara finns ca 710 bostadsrätter och det är endast ca 3000 personer boende, kanske ett och annat spöke. Det är underbart att promenera i gränderna med de vackra husfasaderna i olika kulörer och ankarslut som berättar om svunnena tidersåldrar. Jag - Madeleine Norling - både bor och har det enda mäklarkontoret i Gamla stan. Jag har ett unikt kundregister efter 35 års försäljning som renderat både köpare och säljare lyckade affärer. Det har visat sig att det är en god ekonomisk placering att investera i en bostad här. Gå gärna in på min hemsida www.norling.se Hjärtligt välkommen!

Madeleine säger

- Fastigheten ligger vackert mot ett av stockholms äldsta torg och världens äldsta centralbank. Huset har en fantastisk historia med ägarlängd från 1453, bl.a. Fredmans epistel nr 23 (Ack,Du min moder) ska ha utspelats i källaren en midsommarnatt år 1768. Granne med stockholms bästa restauranger som Den Gyldene Freden och Flying Elk. Mängder med fina hantverksaffärer och caféer i medeltida valv. Man har gångavstånd till city, Operan och Dramaten. Några minuter till Djurgårdsfärjan och Skeppsholmen för grönluft. Det är stockholms hundrikaste stasdel med eget nätverk. Det är unikt att få bo i Gamla stan då det bara finns ca 710 bostadsrätter här.
Det är som att bo i en liten stad i staden. Underbar stämning!
Välkommen!

Tillträde efter överenskommelse.

FOTON

BILDER PÅ LÄGENHETEN

g letter
fakta

MADELEINE NORLING

Reg. Fastighetsmäklare

Jur. kand. Borättsjuridik

08-10 40 12

0708-39 22 44

madeleine@norling.se