image 6

PLANSKISS  STÄNG [X]
Please wait...
Långtids uthyrningsbart vindsetage! Kakelugn. Ljust och möjlighet till 3 rum, 2 sovrum på övre planet.

Vindsetage med balkong med glimt av Riddarfjärden och Mariaberget Sol från morgon till kväll. Fungerande kakelugn! Bra pentry. Liten dusch med fönster. Matrum och soffplats samt pentry i öppen planlösning.Synlig murstock, takbjälkar 1600-tals fastighet renoverad 1994.
Gränden ligger mellan två gågator. I denna fastighet har Bellmans Ulla (Kjellström) Vinblad bott i fastigheten. Mysiga kvarter med flera bra restauranger och små mysiga hantverksaffärer. Nära till allt - 10 minuter till Centralen! Bra kommunikationer till bl.a. Universitet och Tekniska Högskolan.

Plan 1: Charmig hall med synlig murstock.Klinker. Litet funktionellt pentry. Mosaik. Soffplats med fungerande kakelugn. Tiljor. Utgång till balkong med matplats och sjöglimt. Sol från morgon till kväll. Matrum med framtagen handhamrad telgelvägg. Dusch med fönster. Allt i öppen planlösning. Ljust! Tyst!
Plan 2: Synliga takbjälkar och två "loft" går att göra två sovrum Inbyggd skrivbord. Takfönster.Tiljor. Walk in closet.

TV och internetanslutning

- Basutbud och man får använda box.
- Fiber framdragen till huset och skall installeras i samband med ny låsfunktion.

Fastighet

- Byggnadsår: 1631, 1850.
- Fastighetsbeteckning är: Iphigenia 2.
- Våning : 4 av 4.
- Upplåtelseformen är : Bostadsrätt.
- Biarea : 10 kvm.
- Uppvärmning: Direktverkande el
- Lägenhetsnummret : 1401.
- Hiss : Hiss finns ej.
- Renoveringsår: 1994.Fasaden har putsats och målats.Trapphuset är renoverat.
- Kommande renoveringar: Ombyggnadsår är 1729 varifrån mycket är bevarat, ikällaren 1600-talsvalv. 1993 drogs stammar och wc samt dusch installerades. 2009 har fasaden putsats och målats. 2016 målades taket och trapphus varav det sista på pietetsfullt sätt.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 4 995 000 kr Acceptpris Avgift 2 940 kr/mån. .

övrig driftkostnad är ca 500 kr/mån. Inre reparationsfond finns ej. Andel i föreningen är 14.5324%. Bostadsrätten är pantsatt.

Bilplats

Boendegarage för 1200kr/mån eller boendeparkering för 1100kr/mån och då får man parkera i hela innerstan på boendeparkeringsplats. Den lättaste stadsdelen att parkera i eftersom det är så stor rotation pga att det är dyrt och avgiftsbelagt hela dygnet runt. Jag har själv min bil på Skeppsbron där det inte är någon städdag. Gäster står för normal taxa på Södermalm. För gömställen kontakta mäklaren!

Bostadsrättsförening

Iphigenia 2.

Allmänt om föreningen: Liten förening om 7 lägenheter och ett trevligt café.

Föreningens ekonomi: Föreningen har ca 6298279 kr i lån.Taxvärde 8834000 kr. Föreningen går med 149139 kr i vinst , eget kapital uppgår till 402560kr
Inga höjningar planerade.Föreningens ekonomi är god avseende likviditet och underhållsfond. Föreningen har beslutat att sänka avgifterna dock ej faställt hur mycket, förslag förelligger på 1000kr för denna lägenhet.

Gemensamma utrymmen

- Det finns källarförråd, tvättstuga och vindsförråd.

Område

- Det är unikt att få bo i Gamla Stan då det bara finns ca 710 bostadsrätter och det är endast ca 3000 personer boende, kanske ett och annat spöke. Det är underbart att promenera i gränderna med de vackra husfasaderna i olika kulörer och ankarslut som berättar om svunnena tidersåldrar. Jag - Madeleine Norling - både bor och har det enda mäklarkontoret i Gamla stan. Jag har ett unikt kundregister efter 35 års försäljning som renderat både köpare och säljare lyckade affärer. Det har visat sig att det är en god ekonomisk placering att investera i en bostad här. Gå gärna in på min hemsida www.norling.se Hjärtligt välkommen!

Madeleine säger

- Mysiga kvarter mellan två gågator. Fullt med mysiga restauranger och små hak bl.a. en av mina favoritrestauranger nämligen 19 Glas. Härliga hantverksaffärer! Det finns bara ca 710 st. bostadsrätter. Det är alltså mycket exklusivt att få på bo här!
Det är endast ca 3000 innevånare i Gamla Stan vilket gör det till en liten stad i staden - gemytligt!
Vill ni veta mer fråga mig, fastighetsmäklare Madeleine Norling som bor och har kontor här.

Tillträde efter överenskommelse.

FOTON

BILDER PÅ LÄGENHETEN

g letter
Planlösning
fakta

MADELEINE NORLING

Reg. Fastighetsmäklare

Jur. kand. Borättsjuridik

08-10 40 12

0708-39 22 44

madeleine@norling.se