image 3

PLANSKISS  STÄNG [X]
Please wait...
Vacker fastighet från sent 1600-tal i gott skick. Fin tyst gränd mellan Österlånggatan och Skeppsbron! 3 rum och kakelugn. Bra ek!

Charmiga ljusa 3 rum om 68 kvm. 2 tr, ej hiss. Högt i tak, höga fönster och tiljor. Hela lägenheten är fint ytrenoverad. Salong med fungerande kakelugn. Fina bokhylleväggar. Vacker festlokal i 1600-talsvalv. Rymligt förråd. Bedårande trapphus och entré med fynd från medeltiden. Fint läge nära Saltsjön och Djurgårdsfärjan.

Rymlig salong med fungerande kakelugn. Högt i tak och fina tiljor. Plats för gästabud!
Sovrum mot tyst gränd. Plats för bred säng! Går att öppna upp till nuvarande köket som i sin tur går att göra om till rum om man flyttar köket till det lilla mellanrummet. Gott om garderober och skåp.
Litet barnrum/mellanrum går att ha som arbetsrum/bibliotek. Alternativt flytta köket dit!
Rymligt kök med plats för stort matsalsbord. Går att flytta till det lilla rummet. Diskmaskin från 2016.
Bra hall med gott om förvaing och spottar.
Dusch med ny blandare, tvättmaskin (2012) inklusive torktumlare. Handdukstork.

TV och internetanslutning

Fastighet

- Byggnadsår: 1600-talet.
- Fastighetsbeteckning är: Callisto.
- Våning : 2 av 4.
- Upplåtelseformen är : Bostadsrätt.
- Uppvärmning: Gaspanna. Endast några år gammal!
- Lägenhetsnummret : 1201.
- Hiss : Hiss finns ej.
- Renoveringsår: 1987 totalrenoverad.
- Kommande renoveringar: Fastigheten är grundförstärkt och omfattande renovering 1987. 2004 gjordes fasaden. Trapphuset renoverades 2005. Taket målades 2007.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 6 350 000 kr eller högstbjudande Avgift 3 594 kr/mån. I avgiften ingår värme,vatten och el.

Inre reparationsfond finns ej. Andel i föreningen är 18.68%. Bostadsrätten är pantsatt.

Bilplats

Det är den lättaste stadsdelen att parkera i därför att det är så dyrt och därav så stor rotation. Dessutom är det städfritt på Skeppsbron. OBS för 1100kr/mån boendeparkering får vi som bor i Gamla Stan stå i hela innerstan gratis på boendeparkering! Boendegarageplats kostar endast 1200kr. Gäster kan stå gratis på Södermalm under helger annars normal stadstaxa.

Bostadsrättsförening

Callisto 2.

Allmänt om föreningen: Välskött liten förening .

Föreningens ekonomi: Lågt belånad fastighet (1 486 268kr) En lokal uthyres. Likviditeten är god ca 400.000kr i kassan och man går med vinst på ca 83000kr inkl.avskrivningarna 42.376kr.

Gemensamma utrymmen

- Det finns cykelförråd, rymligt källarförråd och festlokal i 1600-talsvalv för ca 20
personer med tillhörande wc.

Område

- Det är unikt att få bo i Gamla Stan då det bara finns ca 710 bostadsrätter och det är endast ca 3000 personer boende, kanske ett och annat spöke. Det är underbart att promenera i gränderna med de vackra husfasaderna i olika kulörer och ankarslut som berättar om svunnena tidersåldrar. Jag - Madeleine Norling - både bor och har det enda mäklarkontoret i Gamla stan. Jag har ett unikt kundregister efter 35 års försäljning som renderat både köpare och säljare lyckade affärer. Det har visat sig att det är en god ekonomisk placering att investera i en bostad här. Gå gärna in på min hemsida www.norling.se Hjärtligt välkommen!

Madeleine säger

- Underbar liten gränd nära Österlånggatan som är fylld av trevliga hantverksaffärer och den vackra Skeppsbrokajen. Lungt tyst läge!
Bor man i Gamla Stan är det nära till allt. Här finns flera av stan bästa krogar och caféer. Fina musikevenemang. Det är unikt att få bo i Gamla Stan här finns endast ca 710 bostadsrätter. Gamla Stan tillhör därför en av Stockholms exklusivaste stadsdelar med en härlig småstadskänsla. Välkommen säger mäklaren som både bor och har kontor i Gamla Stan!

Ps. För prisstatistik hänvisar jag till min hemsida www.norling.se då jag har 75 % av marknaden här och 33 års erfarenhet av försäljningar i Gamla stan. I Boolis prisvärdering ingår alla försäljningar i Stockholms kommun så deras värderingar är ej relevanta utan tvärtom DS

Tillträde efter överenskommelse.

FOTON

BILDER PÅ LÄGENHETEN

g letter
fakta

MADELEINE NORLING

Reg. Fastighetsmäklare

Jur. kand. Borättsjuridik

08-10 40 12

0708-39 22 44

madeleine@norling.se