image 4

PLANSKISS  STÄNG [X]
Please wait...
3:a med förnämt läge och granne med Slottet på en av Stockholms äldsta gator. 1400-talsfastighet i gott skick lågt belånad. 61kvm, 2tr. HISS!

Salong om ca 30kvm. med 3,45 i takhöjd. Plats för flygel och bokhyllor. Mycket vackra breda tiljor. Ett förtjusande rum över gränden med en bedårande kakelugn. Idag används rummet som matsal i kombination mysrum. Sängkammare med plats för en bred säng. Garderobsvägg. Snyggt badrum med jacuzzi och sep dusch, Tvättmaskin och torktumlare. Fullt utrustat arbetskök. 1400-talsfastighet i gott skick, lågt belånad. Bra ekonomi med låg avgift som inkluderar värme. Bergvärme! Rymligt vind förråd. Charmigt!

Salong med mycket vackra breda tiljor, ca 30 kvm. Högt i tak 3,45 m. 2 fönster i djupa nischer mot den vackra Köpmangatan med 1600-tals fasader i olika kulörer. Plats för matsalsbord/flygel och bokhyllor!
Förtjusande rum över Skeppar Olofs Gränd d.v.s. fönster åt Köpmangatan och gränden. Bedårande kakelugn! F.n. används rummet som kombination matsals-/ läs-/mysrum. Kontemplativ och sakral atmosfär! Man får plats med en 1,60 cm säng!
Rektangulärt sovrum med plats för 2 m bred säng. Garderobsvägg. Man får även plats med arbetsplats. Högt i tak! Tiljor!
Fullt utrustat kök (2006). Fönster mot Skeppar Olofs Gränd. Vackert stengolv. Fire earth kakel.
Mycket snyggt badrum med jacuzzi och separat dusch. Tvättmaskin och torktumlare samt skåp. Golvvärme och handdukstork.
Hall med vackert skiftande stengolv.

TV och internetanslutning

- Fiber
- Fiber

Fastighet

- Byggnadsår: 1400 talet och 1500 talet osv.
- Fastighetsbeteckning är: Europa 6.
- Våning : 2 av 4.
- Upplåtelseformen är : Bostadsrätt.
- Uppvärmning: Värmepump för grundvattenuppvärmening som minskat kostnaderna med 80%
- Lägenhetsnummret : 1202.
- Hiss : Hiss finnes.
- Renoveringsår: 1967, 2001-2007,2008,2009.1967 stam-och elbyten. Stor genomgripande renovering av fastigheten och lägenheterna. Därefter löpande med bl.a videofilmning av stammarna som befanns vara i gott skick - 2008.Man har renoverat hiss,tak,fönster, trapphus, cirkulationspumpar och expansionskärl. Bergsvärmepump är installerad. Det kommer ny port . Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig till 2019..
Det finns en fastighetsbok där all information finnes, unikt! Mycket välskött och väldokumenterat! SBC förvaltning.
- Kommande renoveringar: 2018 kommer man få en mer tidenlig port samt amatur i trapphuset. 1967 gjordes en omfattande ombyggnation av fastigheten och då installerades hiss. Stammarna byttes. Grundförstärkning skedde och elen byttes. Större löpande renoveringar 2001-2003 av bl.a hiss,nytt plåttak,nytt ventialationssystem och nya expansionskärl. Trapphuset målades 2007. 2008 installerades nya cirkulationspumpar. 2009 videofilmades stammarna som befanns vara i gott skick. 2013 installerades värmepump. 2015 stamspolning och installation av fibernät. I övrigt löpande och man följer en underhållsplan. Se länken "Fastighetsboken brf Europa 6"

Ekonomi, månadsavgift

Pris 6 275 000 kr accept eller högstbjudande Avgift 2 147 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten inkl. värme och vatten.

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 110 kr och en pantsättningsavgift om 444 kr. Inre reparationsfond finns ej. Andel i föreningen är 11%. Bostadsrätten är pantsatt.

Bilplats

Detta är, hör och häpna, den lättaste stadsdelen att parkera i pga. att det är så dyrt för icke boende vilket leder till stor rotation. Det är inga städdagar på Skeppsbron och Riddarholmen. Det finns boendegarage för 1200kr/månaden annars är boendeavgiften 1100kr/månad och OBS! då får man stå i hela innerstan för den slanten (på boendeparkering). Gäster kan parkera för normal taxa (d.v.s. fritt över helger) på Södermalm. För gömställen kontakta mäklaren!

Bostadsrättsförening

Europa 6.

Allmänt om föreningen: Liten välskött förening med en styrelse som har kontroll på samhällsläget såsom bl.a höjda lokalhyror samt omförhandlingar av långfristiga låneräntor. Finns en fastighetsbok där all information finns vilket är unikt! Kommer att finnas på en länk på nätet " fastighetsbok brf Europa"+

Föreningens ekonomi: Fastigheten lågt belånad endast 3 930 000kr. I kassan finns 258 998kr Stabil ekonomi
Energikostnaden har sjunkit med 80% med bergsvärmepump.. I övrigt se länk till årsredovisningen.

Gemensamma utrymmen

- Det finns vindsförråd.

Område

- Det är unikt att få bo i Gamla Stan då det bara finns ca 710 bostadsrätter och det är endast ca 3000 personer boende, kanske ett och annat spöke. Det är underbart att promenera i gränderna med de vackra husfasaderna i olika kulörer och ankarslut som berättar om svunnena tidersåldrar. Jag - Madeleine Norling - både bor och har det enda mäklarkontoret i Gamla stan. Jag har ett unikt kundregister efter 35 års försäljning som renderat både köpare och säljare lyckade affärer. Det har visat sig att det är en god ekonomisk placering att investera i en bostad här. Gå gärna in på min hemsida www.norling.se Hjärtligt välkommen!

Madeleine säger

- Det är unikt att få bo i Gamla Stan då det endast finns ca 710 bostadsrätter. Fastigheten ligger på Brunkebergsåsen mellan Slottet och Köpmangatan - Stockholms äldsta gata och Stockholms antikhandlargata.
Österlånggatan med några av stadens bästa restauranger och många konsthantverksbutiker. Det går att använda apostlahästarna till city och därmed Dramaten, Operan och promenader i de vackra gränderna. Boulebana vid Slottet och ett underbart badhus. Det är låg omsättning på bostadsrätter så det är bäst att passa på om lägenheten tilltalar er! Det är en trygg placering att köpa och investera här. Dessutom är det en av de mest eftertraktade stadsdelarna i Stockholm. Det är en gemytlig atmosfär som påminner om en liten stad.
Skönhetsupplevelser och i grändpromenader. Välkommen!

Tillträde efter överenskommelse.

FOTON

BILDER PÅ LÄGENHETEN

g letter
fakta

MADELEINE NORLING

Reg. Fastighetsmäklare

Jur. kand. Borättsjuridik

08-10 40 12

0708-39 22 44

madeleine@norling.se