image1

PLANSKISS  STÄNG [X]
Please wait...
Ljusa, 72 kvm, 3,5 rum, 2 tr. 9 fönster. Fest-vinvalv, gästlgh. Bedårande torgutsikt. 700kr i avgift!

Charmiga medeltida fastigheter som omger det Parisiska Gåstorget med vacker lind. Man har en beårande utsikt! Våningen är i nyskick väggpanel och vackra tiljor i alla rum. Högt i tak. Våningen täcker hela huskroppen. Härlig småstadsatmosfär! Festlokal med vinkällare och vinskåp till alla medlemmar i medeltida valv. Stor gästlägenhet med nytt kök och nytt badrum. Superb ekonomi med 5 hyresrättslokaler. Föreningen är äkta! Föreningen har bara 2 miljoner i långfristiga lån och är i gott skick. God likviditet ca 677.000kr i kassan. Endast löpande underhåll. Källarförråd, cykel- barnvagnsrum, tvättstuga att ha tillgång till de fyra utrymmena är lyx i Gamla stan.

Rymligt gästabudsvänligt, mörkblått, snyggt kök (1 år). Dubbelkyl. Marmorbänkar.
Kakelugnen är plomberad förmodligen en enklare variant men det kostar ca 4500kr att besiktiga. Vackra tiljor! Två höga fönster mot torget och linden. Soligt!
Sällskapsrum med ej plomberad kakelugn dock fordras en besiktning som kostar 4,500kr ca. Höga fönster i s-läge mot torget. Tiljor! Väggpanel.
Mellanrum med kök på ena sidan och sällskapsrum på andra. Nuvarande matsal men går att använda som tv-rum alternativt arbetsrum. Ljust! Väggpanel.
Master bedroom med hel garderobsvägg, tiljor och i princip ingen insyn från hotellet Lord Nelson på Ignatiigränd. Tyst!
Arbets-/sovrum med möjlighet till dubbelsäng. Tyst!
Duschrum med golvvärme och fönster (3 år). Tvättmaskin som bör bytas.
Gästlägenhet om ca 50 kvm.1 stort rum med rymligt nytt kök och ny dusch. 3 sängar och flera hopfällbara finns. Lägenheten skall uppgraderas för att kunna hyras ut kortare tider. Medlemmar har dock förtur. Lägenheten ligger på 1tr med ingång från Västerlånggatan 24.
Gästtoalett med handfat i hallen.
Festlokal i vackra medeltidavalv med fullt utrustat nytt kök. Vinkällare med skåp till alla medlemmar. Plats för stort gästabud. Golv från Storkyrkan. Jättemysigt!
Tvättstuga med 3 maskiner, 2 torktumlare och 1 torkskåp.

TV och internetanslutning

- Comhemhus.
- Comhemhus

Fastighet

- Byggnadsår: 1400t, 1500t, 1600t, 1740.
- Våning : 2 av 4.
- Upplåtelseformen är : Bostadsrätt.
- Uppvärmning: Direktverkande el
- Lägenhetsnummret : 1201.
- Hiss : Hiss finns ej.
- Renoveringsår: 1964 därefter löpande..Senaste renoveringar: fasaden renoverad år 2004, fönster exteriört år 2005.
Byte av stam 2008. Nytt kök och duschrum i gästlägenheten. Ny inredning i den berömda festlokalen Allemanskatt. Stammarna renoveras löpande och större delen av dessa är bytta. I övrigt se årsberättelsen
Fastigheterna är i gott skick.
- Kommande renoveringar: Trapphus och trapphusfönster har renoverats samt lägenheternas fönster. Gästlägenheten är uppfräschad. Löpande renoveringar av stammar som bekostas av föreningen. Det är koppartak, alla fasader putsade i mitten på 2000-talet. Gästlägenhets stam bytt, festlokalen uppgraderad med nytt kök bl.a. i övrigt se årsberättelsen.

Uteplats / balkong

- Parisiskt torg med 2 lugna servering.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 8 000 000 kr accept eller högstbjudande Avgift 700 kr/mån. .

övrig driftkostnad är ca 700 kr/mån. Inre reparationsfond finns ej. Andel i föreningen är 5.11%. Bostadsrätten är pantsatt.

Bilplats

Det är den lättaste stadsdelen att parkera i och det beror på att det är så dyrt (avgift hela dygnet). Många är bara på besök här så rotationen är stor. Det finns billigare parkering på Södermalm om man får bilburna gäster. Där är det ingen avgift över helgen och normal taxa i övrigt t.ex. ingen avgift efter 17.00. Det är ingen städdag på Skeppsbron. Dessutom får man för 1100kr stå i hela innerstan på boendeparkering! Boendegarage för 1200kr finns under Sheraton Brunkebergstorg och Slussengarage

Bostadsrättsförening

Pomona Mindre.

Allmänt om föreningen: Välskött förening med synnerligen god ekonomi. 5 lokaler med hyresrätt !
Bra allmänna lokaliteter såsom gästlägenhet, festlokal i medeltida valv, vinkällare med vinskåp till alla medlemmar. Källare med stora förråd (efter Gamla Stans mått) Tvättstuga och cykelförråd, barnvagnsförråd. Detta är lyx i Gamla Stan .
Föreningens administration sköts av Stockholms Fastighetsägarförening.

Föreningens ekonomi: Superb, det finns endast 2 miljoner i långfristiga lån. 677.000kr i kassan skall utgöra buffert och användas till renoveringarna. Fastigheterna är i bra skick. 5 hyreslokaler. Man har haft 0 i avgift länge och nu pga renovering av trapphus, trapphusfönster och lägenheternas fönster samt snöskottning har man höjt avgiften till 100kr/kvm/år. Man har säkerhet i en liten föreningslägenhet samt gästlägenheten på ca 100-120kvm ihop som kan säljas direkt om så skulle behövas.

Eventuellt kan man införa energibidrag då föreingen går med vinst, det har man gjort tidigare.

Gemensamma utrymmen

- Det finns en fin festlokal som heter Allemanskatt med vinkällare och vinskåp till alla medlemmar. Delar av den gamla Stadsmuren torde utgöra några väggar! Stor gästlägenhet med nytt kök och dusch, källarförråd, tvättstuga, barnvagns- och cykelförråd

Område

- Det är unikt att få bo i Gamla Stan då det bara finns ca 710 bostadsrätter och det är endast ca 3000 personer boende, kanske ett och annat spöke. Det är underbart att promenera i gränderna med de vackra husfasaderna i olika kulörer och ankarslut som berättar om svunnena tidersåldrar. Jag - Madeleine Norling - både bor och har det enda mäklarkontoret i Gamla stan. Jag har ett unikt kundregister efter 35 års försäljning som renderat både köpare och säljare lyckade affärer. Det har visat sig att det är en god ekonomisk placering att investera i en bostad här. Gå gärna in på min hemsida www.norling.se Hjärtligt välkommen!

Madeleine säger

- Den fantastisk festlokal "Allemanskatt" ligger i medeltida valv med vinkällare och vinskåp till alla lägenhetsinnehavare. Bra utrustat kök. Ny inredning. Valven rymmer säkert 50-80 personer.
Det kostar 300kr om man vill vara själv i lokalen men inget om man vill vara några stycken för vinprovning t.ex.

Gästlägenhet om ca 50 kvm med ett stort rum och frukostkök med matplats samt ny dusch. Det kostar 300kr per natt. Många sängplatser!

Källare i 1200 tals valv, tvättstuga och cykelrum.

Tillträde efter överenskommelse.

FOTON

BILDER PÅ LÄGENHETEN

g letter
Planlösning
fakta

MADELEINE NORLING

Reg. Fastighetsmäklare

Jur. kand. Borättsjuridik

08-10 40 12

0708-39 22 44

madeleine@norling.se