image 3

PLANSKISS  STÄNG [X]
Please wait...
Skuldfri för. med 667.000kr i kassan. 730kr i avgift. Charmiga 48kvm, 2 kakelugnar, vackra tiljor. Fint läge vid Tyska kyrkan 3 min från T-banan.

Tysta, ljusa 2 rum. 1 tr, ej, hiss. Vardagsrum med väggpanel, 3,30 i takhöjd, djupa fönsternischer, tiljor och fungerande kakelugn. Sovrum i fil mot gård med blomserpottor-tyst. Söderläge. Tiljor, väggpanel och kakelugn. Kök med gott om skåp och arbetsyta. Matplats för 4 -6 personer. Tiljor. Dusch med golvvärme och sittplats. Hela lägenheten är ytskicktsrenoverad samt kök och badrum 5 år. El och radiatorer 5 år. Ledig omgående om så önskas annars enligt ök.
Vinkällare i f.d. Helga Lekamens gille - medeltida festvalv kanske från tiden före 1436.
Välskött fastighet som är stambytt. Superbra läge mellan Stortorget och Tyska kyrkan. Lätt att parkera. Ett investeringsobjekt! Välkommen!

Vardagsrum med soffplats, tv och fungerande kakelugn. Söderläge så solen kommer in på dagen. Tiljor, högt i tak, väggpanel och stuckatur. Gott ytskick.
Tyst sovrum med fin orginalspegel från ca 1850. Femkantigt. Två höga fönster i söderläge med djupa nischer. Ljust. Plats för dubbelsäng. Vackra tiljor. Väggpanel. Ytskicktsrenoverad i vacker jordfärg. Fungerande kakelugn!
Mycket praktiskt kök inrett av en mästerkock. Matplats för 4-6 personer. Bra med arbetsytor. Fullt utrustat. Skiktade väggar. Vackert trägolv. Högt i tak.
Frächt duschrum med golvvärme och sittplats. Snyggt!
Välkomnande, finurlig hall med flera överskåp med plats för bl.a. resväskor.
Stort, bra källarförråd om ca 8 kvm.
Vinkällare i källaren från 1500talet eller möjligen äldre än 1436 då den kan ha tjänat Helga Lekama gille. Nu används den också som gille och vinförvaring - Jättemysig !

TV och internetanslutning

- Ansluten till kabelnät.Comhem och bredband.
- Via kabel-TV.Com hem 1-12 kanaler. Fiber dragen till lägenheten.

Fastighet

- Byggnadsår: ca 1600t,1800t.
- Fastighetsbeteckning är: Atlas 7.
- Våning : 1 av 5.
- Upplåtelseformen är : Bostadsrätt.
- Uppvärmning: Direktverkande el. Ny luftvärmepump.
- Lägenhetsnummret : 1102.
- Hiss : Hiss finns ej.
- Renoveringsår: 1977 o löpande därefter.- 97 Byttes stammar både va-och elstammar. Taket är i bra skick. Fasaden mot gården och Prästgatan gjord för ca 10 år sedan. Fönster i denna och lägenheten ovanför målade åt bägge hållen. Trapphuset och tvättstugan renoverade för ca 7 år sedan, nya maskiner planeras.
Comhem och bredband finns.Fiber diskuteras. Porttelefon.
- Kommande renoveringar: Endast löpande underhåll. Fastigheten är el- och stambytt

Uteplats / balkong

- Litenn gård med möbler och blomsterpottor.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 5 750 000 kr Acceptpris eller högstbjudande Avgift 730 kr/mån. I avgiften ingår vatten och kabeltv.

övrig driftkostnad är ca 500 kr/mån. Inre reparationsfond finns ej. Andel i föreningen är 6.509%. Bostadsrätten är pantsatt.

Bilplats

Boendegarage för 1200kr/mån eller boendeparkering för 1100kr/mån och då får man stå i hela innerstan på boendeparkeringsplats. Hör och häpna det är den lättaste stadsdelen att parkera i eftersom det är så stor rotation pga. att det är dyrt och avgiftsbelagt hela dygnet runt. Jag har själv min bil på Skeppsbron där det inte är någon städdag. Gäster står gratis över helger och normal taxa på vardagarna på Söder.

Bostadsrättsförening

Atlas 7.

Allmänt om föreningen: Liten förening .

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomi är excellent då den är skuldfri! Bra likviditet med 667 000 i kassan !
Inga förändringar i avgiften

Gemensamma utrymmen

- Det finns cykelförråd, källarförråd, samlingslokal, tvättstuga och vinkällare.

Område

- Det är unikt att få bo i Gamla Stan då det bara finns ca 710 bostadsrätter och det är endast ca 3000 personer boende, kanske ett och annat spöke. Det är underbart att promenera i gränderna med de vackra husfasaderna i olika kulörer och ankarslut som berättar om svunnena tidersåldrar. Jag - Madeleine Norling - både bor och har det enda mäklarkontoret i Gamla stan. Jag har ett unikt kundregister efter 35 års försäljning som renderat både köpare och säljare lyckade affärer. Det har visat sig att det är en god ekonomisk placering att investera i en bostad här. Gå gärna in på min hemsida www.norling.se Hjärtligt välkommen!

Madeleine säger

- Det finns en historisk liten inventeringsskrift från äldre tid vilken medföljer objektsbeskrivningen om Johan Brandts hus . Fint inredd vinkällare i medeltida valv kanske äldre än 1436 med vinförvaring. En lokal som kan användas som samlings-/festlokal.

Ps. För prisstatistik hänvisar jag till min hemsida www.norling.se då jag har 75 % av marknaden här och 33 års erfarenhet av försäljningar i Gamla stan. I Boolis prisvärdering ingår alla försäljningar i Stockholms kommun så mina objekt finns därför ej där då deras värderingar ej är relevanta utan tvärtom DS

Tillträde efter överenskommelse.

FOTON

BILDER PÅ LÄGENHETEN

g letter
fakta

MADELEINE NORLING

Reg. Fastighetsmäklare

Jur. kand. Borättsjuridik

08-10 40 12

0708-39 22 44

madeleine@norling.se