image2

PLANSKISS  STÄNG [X]
Please wait...
Juridisk person godkännes! Bostadsrätten kan användas som bostad/kontor. Förnämt läge med Slottet som granne. HISS! Mkt god ekonomi!

En "bolokal" är en helt unik företeelse och kan ju passa för allt möjligt bland annat om man är permanent boende utanför Stockholm. Här kan man ha middagar, möten ,skrivarlya m.m. Boende i eget 1600-talspalats som riksrådet Per Banér lät bygga. Vackert renoverad fastighet. Mycket god ekonomi. Byggår: 1635! Tvättstuga och cykelrum. Tyst och palatset ligger i de finaste och äldsta kvarteren.

Beskrivning av bostadsrätten: I en bolokal får man ha kontor och bo!! Juridisk person godkännes som ägare!
Lägenheten/lokalen ligger i två vackra valv med fönster mot en ljusgård. Avskild sovplats. Plats för soffgrupp och skrivbord. Matsalsdel med plats för gästabud.
Arbetskök med diskmaskin från Bosch. Härligt badrum med gjutjärnsbadkar och italienskt kakel, handfat och kran från Philip Starck. Överraskning finns i form av ett fönsterUnik form av blandning med möjlighet att både bo och kontor /ateljé.

TV och internetanslutning

- Centralantenn med Boxer.
- ADSL.

Fastighet

- Byggnadsår: 1635.
- Fastighetsbeteckning är: Pegasus 10.
- Våning : 1 av 5.
- Upplåtelseformen är : Bostadsrätt.
- Uppvärmning: Direktverkande el. Fastigheten har varmvatten via fjärrvärme.
- Lägenhetsnummret : 33B.
- Hiss : Hiss finnes.
- Renoveringsår: 1985.Byggnaden uppfördes 1635 och byggdes om på 1700-talet. Totalrenoverat år 1982 med bland annat stambyte och därefter löpande renoverat. Nytt plåttak och putsning av fasaderna utfördes 2005-2006. För ytterligare information se årsredovisningen som finns med i informationsfoldern.
- Kommande renoveringar: Endast löpande Total renovering 1982 bl.a stambyte.Se årsberättelsen. Fastigheten är i mycket gott skick och endast löpande underhåll krävs.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 5 387 500 kr accept. el. högstbjudande Avgift 2 587 kr/mån. exkl värme. BRF godkanner juridisk agare.

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 100 kr och en pantsättningsavgift om 400 kr. övrig driftkostnad är ca 500 kr/mån. Inre reparationsfond finns ej. Andel i föreningen är 3.32%. Bostadsrätten är pantsatt.

Bilplats

Boendegarage för ca1200kr/mån eller boendeparkering för 1100kr/mån och då får man stå i hela innerstan på boendeparkeringsplats. Den lättaste stadsdelen att parkera i eftersom det är så stor rotation pga. att det är dyrt och avgiftsbelagt hela dygnet runt. Jag har själv min bil på Skeppsbron där det inte är någon städdag. Gäster står gratis över helger och normal taxa på vardagarna på Södermalm. Man kan lasta via Bollhusgränd 3a samt be taxi komma dit.

Bostadsrättsförening

Pegasus nr 10.

Allmänt om föreningen: Välskött förening med egen förvaltare, Kent Henningsson 0707411174,
sen 15 år tillbaka.

Föreningens ekonomi: Föreningen har mycket god likviditet ( ca 800000kr på bank). Inga planerade avgiftshöjningar. Fastigheten är lågt belånad endast 1900kr/kvm. 964.964 kr i kassan ) och är lågt belånad 3380000kr i långfristiga lån och då har man amorterat 80000kr 2015. Fastigheterna är i gott skick. Det finns för närvarande inga planerade avgiftshöjningar .

Gemensamma utrymmen

- Det finns cykelförråd och tvättstuga.

Område

- Det är unikt att få bo i Gamla Stan då det bara finns ca 710 bostadsrätter och det är endast ca 3000 personer boende, kanske ett och annat spöke. Det är underbart att promenera i gränderna med de vackra husfasaderna i olika kulörer och ankarslut som berättar om svunnena tidersåldrar. Jag - Madeleine Norling - både bor och har det enda mäklarkontoret i Gamla stan. Jag har ett unikt kundregister efter 35 års försäljning som renderat både köpare och säljare lyckade affärer. Det har visat sig att det är en god ekonomisk placering att investera i en bostad här. Gå gärna in på min hemsida www.norling.se Hjärtligt välkommen!

Madeleine säger

- Det är en gemytlig stadsdel. På Österlånggatan finns många fina hantverksaffärer och de bästa restaurangerna som Bistro och grill Ruby och Den Gyldene Freden! Att bo här innebär många skönhetsupplevelser som de vackra 1600 tals fastigheterna förmedlar!
Nära till Djurgårdsfärjan och Skeppsholmen. Gångavstånd till kultur! Fråga gärna mig för jag både bor och har kontor här. Det är unikt att få bo här då det bara finns ca 710 bostadsrätter. Välkommen!

Tillträde efter överenskommelse.

FOTON

BILDER PÅ LÄGENHETEN

g letter
fakta

MADELEINE NORLING

Reg. Fastighetsmäklare

Jur. kand. Borättsjuridik

08-10 40 12

0708-39 22 44

madeleine@norling.se