image 5

PLANSKISS  STÄNG [X]
Please wait...
I den äldsta delen av Gamla Stan på romantiska Själagårdsgatan ligger denna våning om 86kvm, f.n.v 2 rum går att få 3rum. O.B.S.Fast pris!

Med fint läge nära den vackra kastanjen ligger våningen med nuvarande 2 rum med fungerande kakelugn. Högt i tak (3 m). Salong ca 30 kvm med plats för böcker, flygel och matsal. Ett rymligt sovrum som går att dela till två då det finns två fönster, möjlighet till loftsängar. Idag används rummet som sovrum i kombination arbetshörna samt walk-in closet. Säkerhetsdörr plus larm. Blommande vacker gård med liten springbrunn och sandlåda. Suveränt bra ekonomi i helt renoverad och fint underhållen fastighet. Förråd för barnvagn och cykel. Vindsförråd och tvättstuga.
Jätte mysig vinkällare med vinskåp och stor festlokal i medeltida valv med scen och bar och fullt utrustat restaurangkök. 2 wc. Mycket vackert trapphus! 2tr, ej hiss. Ägarlängd från 1445. Kvalitetsutnämnda dagis och skola. Lätt att parkera! Suverän ekonomi! Välkommen!

Vacker salong ca 30 kvm med fungerande kakelugn plats för böcker och flygel samt gästabud. Ca 3 m i takhöjd, två vackra höga fönster. Fina tiljor.
Rymligt och luftigt sovrum som går att dela till tre då det finns två fönster. Plats för loftsäng. Idag används rummet i kombination med arbetsrum. Rymlig walk in closet.
Ljus kök som är 3 år gammalt och rymmer 4-6personer. Vinskåp. Ny diskmaskin.. Tvättmaskin. Tiljor. Fullt utrustat. Vetter mot grön gård. Två höga fina fönster i nischer.
Snyggt franskinspirerat badrum med kar på fötter inkl.dusch. Vackert kakelgolv.
Mysig vinkällare med vinförråd och inredning för vinprovning.
Stor festlokal med estrad i medeltida valv. Fullt utrustat "restaurangkök" med nyinredd bardel. 2 wc och garderobsrum. Jättefint!

TV och internetanslutning

Fastighet

- Byggnadsår: Grunden 1600talet,pågbyggd1885.
- Fastighetsbeteckning är: Cassiopea 5.
- Våning : 2 av 4.
- Upplåtelseformen är : Bostadsrätt.
- Uppvärmning: Direktverkande el
- Lägenhetsnummret : 1202.
- Hiss : Hiss finns ej.
- Renoveringsår: Totaltrenoverad 1985.Vinkällare och bar har byggts senare. Trädgården har blivit ännu mer blomstrande.
Fönster,ventilation och badrum har besiktigats, ny varmvattenberedare och i övrigt bra löpande underhåll.
- Kommande renoveringar: Endast löpande. Se årsredovisningen. Totalsanerad 1985 därefter löpande. Fastigheten är i mycket gott skick.

Uteplats / balkong

- Underbar liten gård med liten springbrunn samt sandlåda, trädgårdsmöbler. Blommor och träd.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 0 kr pris enligt anbud Avgift 1 789 kr/mån. I avgiften ingår vatten och kabeltv exkl värme.

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 113 kr och en pantsättningsavgift om 445 kr. övrig driftkostnad är ca 1291 kr/mån. Inre reparationsfond finns ej. Andel i föreningen är 4.4169%. Bostadsrätten är pantsatt.

Bilplats

Detta är, hör och häpna, den lättaste stadsdelen att parkera i pga. att det är så dyrt för icke boende vilket leder till stor rotation. Det är ingen städdag på Skeppsbron. Nattparkering på Skeppsbron. Det finns boendegarage för 1200kr/månaden annars är boendeavgiften 1100kr/månad och OBS! då får man stå i hela innerstan för den slanten (på boendeparkering). Gäster kan parkera för normal taxa (dvs. fritt över helger) på Södermälarstrand. För gömställen kontakta mäklaren!

Bostadsrättsförening

Cassiopea 5.

Allmänt om föreningen: Välskött med flera avgiftsänkningar under 2000 talet. Fastigheterna är i gott skick. Fin vinkällare (ritad av en vinproducent) med plats för vinprovning i medeltida valv. Kökavdelning, jättemysigt! Ytterligare medeltida valv där fin festlokal finns som rymmer ett gästabud. Man kan ha uppträdanden eftersom det finns en scen. Bra dansgolv. Man kan också ha konferenser och d.yl. Det tillhör ett restaurangkök fullt utrustat även med porslin, glas och andra utensilier. En bardel finns också. Blomstrande trädgård med sol har sandlåda. Springbrunn! Ritad av arkitektfirman White. En plats för contemplation och...? Lek!!!

Föreningens ekonomi: Mycket god ekonomi. Lågt belånade fastigheter (ca. 3,959milj. kr ) och i gott skick. Totalsanerad 1985. Ca 660 000 i likvida medel samt balanserat överskott . Föreningens ekonomi är mycket välskött, en av de bästa i Gamla stan. Föreningen tar inte ut någon överlåteleseavgift. Se www.cassiopea 5.se
Mycket stabil avgift.

Gemensamma utrymmen

- Det finns tvättstuga, cykel-/barnvagnsförråd och vindsförråd, samlings-/festlokal och jättemysig vinkällare med enskilda vinskåp.

Område

- Det är unikt att få bo i Gamla Stan då det bara finns ca 710 bostadsrätter och det är endast ca 3000 personer boende, kanske ett och annat spöke. Det är underbart att promenera i gränderna med de vackra husfasaderna i olika kulörer och ankarslut som berättar om svunnena tidersåldrar. Jag - Madeleine Norling - både bor och har det enda mäklarkontoret i Gamla stan. Jag har ett unikt kundregister efter 35 års försäljning som renderat både köpare och säljare lyckade affärer. Det har visat sig att det är en god ekonomisk placering att investera i en bostad här. Gå gärna in på min hemsida www.norling.se Hjärtligt välkommen!

Madeleine säger

- Det är underbart och unikt att bo i Gamla Stan då det endast finns 710 st. bostadsrätter. Denna vackra gata leder fram till den s.k. Brända tomten, som i sin tur slutar med Köpmangatan som tillsammans med Svartmangatan och Kindstugatan är Stockholms äldsta gator. På Österlånggatan finns det många fina hantverksbutiker och de bästa restaurangerna i Gamla Stan såsom Bistro och Grill Ruby, Gyldene Freden. Bra skola till 6:e klass och flera bra dagis. Barnfamiljer stormtrivs här! Bilfritt! Skeppsholmen och Kastellholmen är utmärkta promenad/jogging/picknick områden på 3,5km runt om. Djurgårdsfärjan via Slussen. Vi har en egen hundförening i Gamla stan!
Fråga gärna mig som både bor och verkar i Gamla stan om mer information. Välkommen!
Ps. För prisstatistik hänvisar jag till min hemsida www.norling.se då jag har 75 % av marknaden här och 33 års erfarenhet av försäljningar i Gamla stan. I Boolis prisvärdering ingår alla försäljningar i Stockholms kommun så mina objekt finns därför ej där då deras värderingar ej är relevanta utan tvärtom DS

Tillträde efter överenskommelse.

FOTON

BILDER PÅ LÄGENHETEN

g letter
Planlösning
Planlösning alternativ
fakta

MADELEINE NORLING

Reg. Fastighetsmäklare

Jur. kand. Borättsjuridik

08-10 40 12

0708-39 22 44

madeleine@norling.se