image2

PLANSKISS  STÄNG [X]
Please wait...
Ljus, tyst, luftig 2:a (går att dela till 3:a). Fransk balkong mot grön gård. Gemensam terrass och medeltida festvalv med eget vinskåp.HISS!

Salong och matsal, öppen spis. Rymligt, svalt sovrum med garderobsvägg! Morgon- och förmiddagssol. Möblerbar hall. Arbetseffektivt kök med bra förvaring. Helt renoverad fastighet på en av Stockholms äldsta gator. Köpmangatan är det äldsta gatunamnet från år 1323. Granne med Slottet, Stortorget och St. Göran och draken. Förnämt läge på Stockholmsåsen vilket gör att det inte behövs någon grundförstärkning. Gemensam terrass med utsikt mot Slottstaket. Innergård med trädgårdsmöbler och blomsterkrukor. Välskött förening med stadd kassa. Ledig omgående om så önskas.

Salong/matsal om ca 30 kvm, med tre fönster (morgonsol) varav en fransk balkong. Öppen spis med kassett. Plats för familjemiddagar, soffgrupp och arbetsplats. Vacker oljad stavparkett. Från rummet som vetter mot den gröna gården kan man se den s.k. Rosenporten som anses vara från 1580 och Stockholms äldsta hus portal!
Svalt och tyst sovrum ca 13 kvm plats för bred säng garderobsvägg. Målade tiljor. Morgonsol! plats för skrivbord.
F.n.v. arbetskök men det får plats ett mindre frukostbord. Bra med arbetsytor och förvaring. Fin spis (Ilve) , kyl och frys 3 år. Diskmaskin.
Fint fräscht badrum med plats för tvättmaskin. Sjösten!
Möblerbar hall med plats för arbetsplats. Söt antik dörr till städskåp.

TV och internetanslutning

- Kabeltv o bredband
- Hastighet: 100 Mbit/s.

Fastighet

- Byggnadsår: Före 1550, påbyggt 1650,1870.
- Fastighetsbeteckning är: Europa 7 & 8, Köpmangatan 4, Stockholm.
- Våning : 3 av 5.
- Upplåtelseformen är : Bostadsrätt.
- Lägenhetsnummret : 41 /1301.
- Hiss : Hiss finnes.
- Renoveringsår: 2005-2007.1944. Totalt renoverad dvs. bl.a. va- och elstambytt 2005-2007
- Kommande renoveringar: Endast löpande renovering. Taket är nyrenoverat. Totalt renoverade fastigheter (bl.a.stam och elbytt) senast har man installerat nya hissar.

Uteplats / balkong

- Innergård med trädgårdsmöbler och planteringar. Gemensam terrass.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 6 400 000 kr accept /högstbjudande Avgift 3 884 kr/mån. inkl värme, vatten, kabelTV och bredband.

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 250 kr och en pantsättningsavgift om 500 kr. Inre reparationsfond finns ej. Andel i föreningen är 3.39%. Bostadsrätten är pantsatt.

Bilplats

Boendegarage för 1200kr/mån eller boendeparkering för 1100kr/mån och då får man stå i hela innerstan på boendeparkeringsplats. Den lättaste stadsdelen att parkera i eftersom det är så stor rotation pga. att det är dyrt och avgiftsbelagt hela dygnet runt. Jag har själv min bil på Skeppsbron där det inte är någon städdag. Gäster står gratis över helger och normal taxa på vardagarna på Södermalm.

Bostadsrättsförening

Europa 7 & 8.

Allmänt om föreningen: Välskött förening som väl omhändertagit stambyte och totalrenovering av fastigheten. Iordningställt gård och terrass samt vinkällare/festlokal.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomi är stabil med 1 616 000 kr i kassan. Föreningen går med vinst. Inga planerade avgiftshöjningar

Gemensamma utrymmen

- Det finns cykelförråd, fest-/vinkällare med vinskåp, källarförråd , tvättstuga och gemensam blommig terrass.

Område

- Det är unikt att få bo i Gamla Stan då det bara finns ca 710 bostadsrätter och det är endast ca 3000 personer boende, kanske ett och annat spöke. Det är underbart att promenera i gränderna med de vackra husfasaderna i olika kulörer och ankarslut som berättar om svunnena tidersåldrar. Jag - Madeleine Norling - både bor och har det enda mäklarkontoret i Gamla stan. Jag har ett unikt kundregister efter 35 års försäljning som renderat både köpare och säljare lyckade affärer. Det har visat sig att det är en god ekonomisk placering att investera i en bostad här. Gå gärna in på min hemsida www.norling.se Hjärtligt välkommen!

Madeleine säger

- Att bo granne med Slottet och St. Göran och Draken är få förunnat Det är med andra ord unikt att bo här. Skolor .dagis osv har högsta kvalité. Det finns ett underbart gammalt badhus. En fantastisk delikatess- och fiskaffär. Mängder med stadens finaste krogar Bistro Pastis och Grill Ruby och mysiga kvartersrestauranger! Underbara hantverksaffärer och fina gallerier. Välkommen för mer information då jag både bor o arbetar här!

Ps. För prisstatistik hänvisar jag till min hemsida www.norling.se då jag har 75 % av marknaden här och 33 års erfarenhet av försäljningar i Gamla stan. I Boolis prisvärdering ingår alla försäljningar i Stockholms kommun så mina objekt finns därför ej där då deras värderingar ej är relevanta utan tvärtom DS

Tillträde efter överenskommelse.

FOTON

BILDER PÅ LÄGENHETEN

g letter
fakta

MADELEINE NORLING

Reg. Fastighetsmäklare

Jur. kand. Borättsjuridik

08-10 40 12

0708-39 22 44

madeleine@norling.se