image 6

PLANSKISS  STÄNG [X]
Please wait...
Ljus, tyst, högt läge, genomgående med fri utsikt mot Tyska kyrkan och dess trädgård. HISS! Gemensam altan!

Liten 2:a unik tack vare ett högt läge. Tyst eftersom det är bilfritt. Exeptionellt för Gamla stan med fri utsikt över Tyska kyrkan från köket. Sol hela dagen i sovrum och vardagsrum.Takåsutsikt! Duschrum med golvvärme. Synliga takbjälkar, tiljor. Hela lägenheten renoverad och besiktigad -97 se protokoll. Bra med förråd bl.a. cykel - och barnvagnsförråd. Fin fastighet från 1660. Mycket vacker port! Liten välskött och trevlig förening med mycket bra likviditet med 988.539kr i kassan. Föreningen har ca 700.000kr i intäkter från lokaler samt tillsammans med avgifterna ca 1miljon kr i intäkter Obs att fjärrvärme och fiber ingår i avgiften. Två minuter till t-banan och mataffär. Lättaste stadsdelen att parkera i.

Rumsbeskrivning: Liten hall. Ljust kök mot Prästgatan med utsikt mot Tyska kyrkan. Två gasplattor, fläkt och marmorbänk. Tiljor. Liten frukostplats. Kyl och frys från 90 talet, tvätt och torktumlare samt diskmaskin från 97. Mycket sparsamt använt då säljaren bott utomlands under hela tiden.
Charmigt vardagsrum med takbjälkar och tiljor. Ljus ingen insyn. Takåsutsikt!
I söderläge ligger sovrummet med plats för 1,60 säng, garderobsvägg. Ingen insyn.
Duschrum med golvvärme och klinker.

TV och internetanslutning

Fastighet

- Byggnadsår: 1660.
- Fastighetsbeteckning är: Latona 4.
- Våning : 4 av 5.
- Upplåtelseformen är : Bostadsrätt.
- Uppvärmning: Vattenburen fjärrvärme.
- Lägenhetsnummret : 1401.
- Hiss : Hiss finnes.
- Renoveringsår: 1940talet.Partiellt stambytt men en lägenhet och några köksstammar kvar att byta vilket man har ekonomi för. Fönster och nya eldragningar i trapphuset. Tak och trapphus målat I övrigt löpande.
- Kommande renoveringar: Stambyte har skett partiellt Taket lades om för några år sedan samt trapphuset målades 2009.

Uteplats / balkong

- Liten takaltan om ca 4 m² med infravärme.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 4 200 000 kr Acceptpris Avgift 1 393 kr/mån. I avgiften ingår värme,vatten och kabeltv.

Inre reparationsfond finns ej. Andel i föreningen är 8.38%. Bostadsrätten är inte pantsatt.

Bilplats

Det är den lättaste stadsdelen att parkera i därför att det är så dyrt och därav så stor rotation. Dessutom är det städfritt på Skeppsbron. OBS för 1100kr/mån boendeparkering får vi som bor i Gamla Stan stå i hela innerstan gratis på boendeparkering! Boendegarageplats kostar endast 1200kr. Gäster kan stå gratis under helger på Södermalm annars är där normal taxa från 0800-1700.

Bostadsrättsförening

Latona 4.

Allmänt om föreningen: Liten förening med många lokalinkomster så det är mycket god ekonomi som kan bli ännu bättre. Oäkta förening

Föreningens ekonomi: Låg avgift tack vare låg belåningsgrad. Fastigheten är i gott skick.
Inga planerade avgiftshöjningar, avgiften har varit mycket stabil i många år.
Föreningen satsar på att få ner administrationskostnaderna så att avgiften kan bli noll. Man har 714 000 kr i intäkt och totalt med avgifter 986 000 kr totalt i intäkter. Endast 1 813 000 kr i lån och 988 539 kr i kassan.

Gemensamma utrymmen

- Det finns barnvagnsförråd, cykelförråd och vindsförråd.

Område

- Det är unikt att få bo i Gamla Stan då det bara finns ca 710 bostadsrätter och det är endast ca 3000 personer boende, kanske ett och annat spöke. Det är underbart att promenera i gränderna med de vackra husfasaderna i olika kulörer och ankarslut som berättar om svunnena tidersåldrar. Jag - Madeleine Norling - både bor och har det enda mäklarkontoret i Gamla stan. Jag har ett unikt kundregister efter 35 års försäljning som renderat både köpare och säljare lyckade affärer. Det har visat sig att det är en god ekonomisk placering att investera i en bostad här. Gå gärna in på min hemsida www.norling.se Hjärtligt välkommen!

Madeleine säger

- Västerlånggatan och Prästgatan är en av de mest historiskt intressanta gatorna i Gamla stan. Västerlånggatan som från sekelskiftet fram in på 40-talet var Stockholms Broadway sträcker sig från Norrbro till Järntorget och är i dag Sveriges första köpgata. Fina hantverksaffärer och bästa restaurangerna finns på Österlånggatan. Det är tyst och bilfritt i Gamla Stan. Nära till city, Operan osv. Det är vackert i Gamla Stan och unikt att hitta en bostadsrätt då det endast finns ca 710 st. Välkommen att vända er till mig som både bor och har kontor här om ni vill ha mer information och tips!

Ps. För prisstatistik hänvisar jag till min hemsida www.norling.se då jag har 75 % av marknaden här och 33 års erfarenhet av försäljningar i Gamla stan. I Boolis prisvärdering ingår alla försäljningar i Stockholms kommun så mina objekt finns därför ej där då deras värderingar ej är relevanta utan tvärtom DS

Tillträde efter överenskommelse.

FOTON

BILDER PÅ LÄGENHETEN

g letter
fakta

MADELEINE NORLING

Reg. Fastighetsmäklare

Jur. kand. Borättsjuridik

08-10 40 12

0708-39 22 44

madeleine@norling.se