image 5

PLANSKISS  STÄNG [X]
Please wait...
Juridisk person OK! Sjönära, i del av Ruuthska palatset, bolokal (lokal som man kan övernatta i) med hänförande utsikt! Unik och elegant!

Ljussatt av en ljusarkitekt och tyst! Vacker parkett och 3 meter i takhöjd. Tillgång till stor terrass vilket är unikt för Gamla stan! Helt renoverad fastighet som är grundförstärkt. Gränden vetter ner mot Skeppsbron och Norrström med en av de vackraste vyerna i Stockholm!
I fonden Grand Hotell, Nationalmuseet och kajen med alla skärgårdsbåtar, ångfartyg och segelskutor! Skeppsholmen erbjuder flera bra restauranger och 3 km joggingspår. Granne med Slottet och Operan. Lätt att parkera!!

OBS ovanligt med bolokal d.v.s. man kan ha kontor och övernatta. Jur.pers.OK. Vackert elegant rum med högt i tak. I väggen med valv en pelare från svunnen tid. Snyggt fullt utrustat kök med vitvaror från Siemens. Gott om skåp, städskåp samt förvaringsskåp. Läckert badrum med dusch, golvvärme i kalkstens golv, handukstork samt kombimaskin. Hänförande utsikt över Norrström med ångfartyg och Strandvägen med alla dess skepp i fonden. Knäpptyst då det är säkerhets/isolerade fönster samt säkerhetsdörr! Hela lägenheten färdigställdes april 2015. Mycket lite använd, som ny! Unik!!!

TV och internetanslutning

Fastighet

- Byggnadsår: 1652.
- Fastighetsbeteckning är: Stockholm Bootes 12.
- Upplåtelseformen är : Bostadsrätt.
- Uppvärmning: Fjärrvärme en av få fastighet i Gamla stan.
- Lägenhetsnummret : 3003.
- Hiss : Hiss finns ej.
- Renoveringsår: 1970, 1991/1992.Fastigheterna renoverades 1991/-92 då byttes bl.a alla stammar inkl.elstammar. Därefter löpande underhåll. Nordea har ägt fastigheterna. Mycket pietetsfull renoverat då fastigheterna har historiskt värderfulla detaljer och trapphus.Grundförstärkt 1986.
- Kommande renoveringar: Förädling av ca 210kvm har skett. Inga planerade större renoveringar. Fastigheterna (3st) är i bra skick. Stambytt och elbytt - 91-92, grundförstärkt i övrigt löpande. Ovanligt fin källare. Bra tvättstuga, superbra rymligt cykelförråd (också ovanligt för Gamla stan).

Uteplats / balkong

- Jättehärlig, stor terrass, vilket är sällsynt i Gamla stan, med blommor flera sittgrupper. Man kan dansa och ha stora fester där!

Ekonomi, månadsavgift

Pris 4 100 000 kr accept. el. högstbjud. Avgift 1 833 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten Fastigheten är ett Comhemhus. BRF godkanner juridisk agare.

Inre reparationsfond finns ej. Andel i föreningen är 1.9076%. Bostadsrätten är pantsatt.

Bilplats

Detta är, hör och häpna, den lättaste stadsdelen att parkera i pga. att det är så dyrt för icke boende vilket leder till stor rotation. Det är inga städdagar på Skeppsbron. Det finns boendegarage för 1200kr/månaden annars är boendeavgiften 1100kr/månad och OBS! då får man stå i hela innerstan för den slanten (på boendeparkering). Gäster kan parkera för normal taxa (d.v.s. fritt över helger) på Södermalm eller Kungsholmen. För gömställen kontakta mäklaren!

Bostadsrättsförening

Högvakten.

Allmänt om föreningen: Föreningen bildad 20091001.

Föreningens ekonomi: Se under dokument länk till årsredovisningen.

Gemensamma utrymmen

- Det finns cykelförråd, litet källarförråd och fin tvättstuga.

Område

- Det är unikt att få bo i Gamla Stan då det bara finns ca 710 bostadsrätter och det är endast ca 3000 personer boende, kanske ett och annat spöke. Det är underbart att promenera i gränderna med de vackra husfasaderna i olika kulörer och ankarslut som berättar om svunnena tidersåldrar. Jag - Madeleine Norling - både bor och har det enda mäklarkontoret i Gamla stan. Jag har ett unikt kundregister efter 35 års försäljning som renderat både köpare och säljare lyckade affärer. Det har visat sig att det är en god ekonomisk placering att investera i en bostad här. Gå gärna in på min hemsida www.norling.se Hjärtligt välkommen!

Madeleine säger

- Historiskt präglades dessa kvarter av sjöhandel och flera gränder upp från Skeppsbron bestod av packhus för förvaring av bl.a. salt. Eftersom Saltkompaniet köpte en tomt här 1647 så uppkallades nuvarande Telegrafgränd efter Saltkompanit.1875 ändrades namnet. Skeppsbron som anses ha Gustav II Adolf som upphovsman. Han gav tillstånd att riva stadsmuren 1625. Här bodde den s.k. Skeppsbroadeln som ofta var förmögna grosshandlare. Vad avser nutida planer för Skeppsbron så bestämdes 2005 att Tullhusen skulle ha en mer publik inriktning. Kryssningsfartygen angör hamnen sen lång tid tillbaka. Att komma ut på morgonen på Skeppsbron höra måsarna och se hundratals svanarna som simmar i Norrström - se solen gå upp bakom Nationalmuseet och Strandvägen är magiskt! Det är unikt med bostadsrättslokaler som man får bo i så det är bäst att passa på om lokalen tilltalar er! Priserna har hållit sig bäst i Gamla stan under prisnedgången jfr med alla andra stadsdelar. Det är en trygg placering att köpa och investera här. Dessutom är det en av de mest eftertraktade stadsdelarna i Stockholm. Det är en gemytlig atmosfär som påminner om en liten stad. Skönhetsupplevelser och fina grändpromenader. Välkommen!

Tillträde efter överenskommelse.

FOTON

BILDER PÅ LÄGENHETEN

g letter
fakta

MADELEINE NORLING

Reg. Fastighetsmäklare

Jur. kand. Borättsjuridik

08-10 40 12

0708-39 22 44

madeleine@norling.se