image2

PLANSKISS  STÄNG [X]
Please wait...
Unikt till och med för Gamla stan, romantiskt belägen 2:a med takmålningar från 1643. Öppen spis! Två gemensamma representations-/festvåningar.

På Brända tomten, nära Slottet ligger denna söta 1600-tals fastighet som är ett byggnadsminne. Unik lägenhet på första våningsplanet med takmålningar från 1600-talet och vacker glasinstallation från Murano. Nymålad. Salong med plats för konst och böcker. Vacker entré med fina kryssvalv. Två gemensamma festvåningar varav inredda medeltida källarvalv utgör en av dessa. Bra ekonomi med endast 1 000 000 kr i lån. God likviditet. I avgiften ingår allt inklusive hushållsel. Ledig omgående om så önskas.

Våningen ovan entréplan var på 1600-talet den finaste där ägaren bodde, medans de övre våningarna var reserverade för tjänstefolk. Vackra takmålningar med bland annat slottsmotiv, påfåglar och blommor! Takhöjd till bjälkarna 2,70 m och till taket 3 m. Tre fönster mot det romantiska lilla torget Brända tomten och dess vackra kastanj. Öppen spis och tiljor. Våningen ligger i den äldsta delen av Gamla stan på fast grund.
Sovrum mot torget. Plats för 180 cm säng. Utsikt mot det lugna Brända tomten, ett av de vackraste torgen i Gamla stan. Tiljor. Soligt!
Kök med matplats för 4-6 personer. Fönster mot innergård. Liten inbyggd diskmaskin samt mikrovågsugn.
Öppan planlösning med möblerbar hall ( arbetsplats/garderober)
och avskärmningsmöjlighet till sovrummet. Vacker unik glasinstallation från Murano.
Helkaklat badrum med dusch. Plats för tvättmaskin.

TV och internetanslutning

- Fiber nyligen installerat. Comhemhus.
-

Fastighet

- Byggnadsår: Medeltiden och 1640-talet.
- Fastighetsbeteckning är: Fast. Andromeda 7 Själagårdsgatan 3 STOCKHOLM.
- Våning : 1 av 5.
- Upplåtelseformen är : Bostadsrätt.
- Uppvärmning: Direktverkande el.
- Lägenhetsnummret : 1.
- Hiss : Hiss finnes.
- Renoveringsår: 1970.Renoveringsår 1970. Detta år skedde en renovering av fastigheten och hiss installerades från en trappa. Ny hiss är installerad 2015 med koppartak. I övrigt har renovering skett löpande.
Byggnadsminnesförklarad fastighet.
- Kommande renoveringar: På sikt behöver fasaden och fönstren renoveras. Det finns pengar i kassan för yttre underhåll.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 6 500 000 kr eller högstbjudande. Avgift 5 000 kr/mån. värme,hushållsel,vatten och kabel TV.

Inre reparationsfond finns ej. Andel i föreningen är 17.98%. Bostadsrätten är pantsatt.

Bilplats

Boendegarage för 1200 kr/mån eller boendeparkering för 1100kr/mån finns och då får man stå i hela innerstan på boendeparkeringsplats. Den lättaste stadsdelen att parkera i eftersom det är så stor rotation på grund av att det är dyrt och avgiftsbelagt hela dygnet runt. Jag har själv min bil på Skeppsbron där det inte är någon städdag. Gäster står gratis över helger och normal taxa på vardagarna på söder.

Bostadsrättsförening

Andromeda 7.

Allmänt om föreningen: Liten välskött förening med kulturmedvetna medlemmar.

Föreningens ekonomi: Föreningen har endast en miljon i lån och i kassan finns 427 304 kr. Föreningen går med liten vinst trots avskrivningar på 41 000kr! Inga avgiftshöjningar!

Gemensamma utrymmen

- Det finns tvättstuga, festlokal på två våningsplan (entréplan och källare). Representationsmatsal samt inredda mysiga källarvalv.

Område

- Det är unikt att få bo i Gamla Stan då det bara finns ca 710 bostadsrätter och det är endast ca 3000 personer boende, kanske ett och annat spöke. Det är underbart att promenera i gränderna med de vackra husfasaderna i olika kulörer och ankarslut som berättar om svunnena tidersåldrar. Jag - Madeleine Norling - både bor och har det enda mäklarkontoret i Gamla stan. Jag har ett unikt kundregister efter 35 års försäljning som renderat både köpare och säljare lyckade affärer. Det har visat sig att det är en god ekonomisk placering att investera i en bostad här. Gå gärna in på min hemsida www.norling.se Hjärtligt välkommen!

Madeleine säger

- Skönhetsupplevelser och fina grändpromenader. Underbart läge i Gamla Stan vid vackert kastanjprytt torg. Gångavstånd till allt. Utsikt mot vackert palats med berömd portal!
Det är låg omsättning på bostadsrätter då det finns så få. Det är bäst att passa på om lägenheten tilltalar er! Det är en trygg placering att köpa och investera här. Dessutom är det en av de mest eftertraktade stadsdelarna i Stockholm. Det är en gemytlig atmosfär som påminner om en liten stad. Välkommen!

Tillträde efter överenskommelse.

FOTON

BILDER PÅ LÄGENHETEN

g letter
Planlösning
fakta

MADELEINE NORLING

Reg. Fastighetsmäklare

Jur. kand. Borättsjuridik

08-10 40 12

0708-39 22 44

madeleine@norling.se