image1

PLANSKISS  STÄNG [X]
Please wait...
Vindsvåning om 130 kvm, 4-6 rum. Tyst och HISS! Ingen insyn! 3,80 i takhöjd. Modern interiör byggt år 2000 men i 1600-tals dräkt o miljö! Bra ek!

Salong om 50 kvm med synliga takbjälkar (takhöjd 3,80) och braskamin. Plats för flygel. Kök med matplats. Badrum med bubbelbad. Gäst-wc med tvättpelare där det går att installera dusch. Fönster i fyra väderstreck! Egen avsats på plan 4. Bra barnvagnsförråd, cykelförråd samt rymligt källarförråd. Låg avgift där fjärrvärme och ComHem ingår. Mycket välskött förening där man har sänkt avgiften 10 % tack vare 9 lokaler som ger intäkter. Endast två minuter till T-banan och promenadavstånd till Centralen. En av endast 710 bostadsrätter i Gamla Stan! Välkommen!

Salong/matsal: Salong/matsal om ca 50kvm, mycket ljust och rymligt med braskamin. Takbjälkar och 3,80 meter i takhöjd samt parkett. Man får gott plats med matsalsbord för många gäster samt stor soffgrupp. Idag rymmer det också en arbetsplats. Bra vägg för många böcker. Flygel inga problem. Härligt luftigt rum med 3 fönster och fina nischer. Rummet vetter mot två väderstreck och ligger i anslutning till köket.
Sovrum/matsal/bibliotek: Sovrum/matsal. Ljust, tyst eftersom Stora Nygatan är gågata numera. Två glasdörrar gör att det känns luftigt. Högt i tak och parkett och man ser himlen!
3 garderober.
Sovrum/arbetsrum: Tyst mot ljusgård. Sovrum/arbetsrum 2 fönsternischer. Idag masterbedroom med 5 garderober. Högt i tak. Plats för skrivbord.
Köket: Vedumkök med inbyggd keramisk spishäll. Rostfri spiskåpa, integrerad kyl/frys. Köket är från år 2000. Diskmaskinen från 2015. Det är gott om skåp samt bra arbetsytor. Matplats.
Badrum: Badrummet är ljust med takkupa och rymligt med bubbelbadkar (Westerbergs). Helkaklat med golvvärme och handdukstork.
Hall: Välkomnande hall med gäst-wc, fint högt fönster samt öländskt kalkstensgolv.
Gästwc/tvättmaskin: Rymlig gäst-wc där man kan sätta in dusch. Tvättmaskin och torktumlare 5 år gamla. Golvvärme.

TV och internetanslutning

- Ansluten till kabelnät ComHem
- Bredband via Comhem

Fastighet

- Byggnadsår: 1636,1700-talet och 1800.
- Fastighetsbeteckning är: Pyramus 11.
- Våning : 4 av 4.
- Upplåtelseformen är : Bostadsrätt.
- Biarea : 14 kvm.
- Uppvärmning: Fjärrvärme
- Lägenhetsnummret : 1402.
- Hiss : Hiss finnes.
- Renoveringsår: 2000 total ombyggnad..År 2000 gjordes en total ombyggnad av fastigheten.
- Kommande renoveringar: Endast löpande då fastigheten är ombyggd år 2000 samt grundförstärkt.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 12 200 000 kr accept eller högstbjudande Avgift 5 250 kr/mån. I avgiften ingår värme,vatten och kabeltv.

Inre reparationsfond finns ej. Andel i föreningen är 4.604%. Bostadsrätten är inte pantsatt.

Bilplats

Detta är den lättaste stadsdelen att parkera i bl.a. pga. av stor rotation som i sin tur beror på höga avgifter dygnet runt. För 1100kr boendeparkering får man dessutom stå i hela innerstan på boendeparkering! På Skeppsbron eller Gäster kan stå gratis på helger och normaltaxa på Södermalm. Garage finns från 1200kr/mån (boendegarage) utanför Gamla Stan. För gömställen ring mig! (Mäklaren)

Bostadsrättsförening

Pyramus.

Allmänt om föreningen: Välskött förening med mkt säker ekonomi. Kunnig styrelse! Alla lokaler uthyrda.

Föreningens ekonomi: God likviditet med 1 956 115kr i kassan. Föreningen gick med vinst 609 798 kr och har gjort avskrivningar som endast är bokföringsmässiga på 297 021 kr. Föreningen har en långsiktig underhållsplan, dock är fastigheten i princip "ny" då den är ombyggd år 2000. Föreningen har sänkt avgiften med 10 %. Mycket god och stabil ekonomi.

Gemensamma utrymmen

- Det finns tvättstuga, cykelförråd, grovsoprum och däckförvaring i djupkällare..
Det finns dessutom en jättemysig oinredd källare i medeltida valv.

Område

- Det är unikt att få bo i Gamla Stan då det bara finns ca 710 bostadsrätter och det är endast ca 3000 personer boende, kanske ett och annat spöke. Det är underbart att promenera i gränderna med de vackra husfasaderna i olika kulörer och ankarslut som berättar om svunnena tidersåldrar. Jag - Madeleine Norling - både bor och har det enda mäklarkontoret i Gamla stan. Jag har ett unikt kundregister efter 35 års försäljning som renderat både köpare och säljare lyckade affärer. Det har visat sig att det är en god ekonomisk placering att investera i en bostad här. Gå gärna in på min hemsida www.norling.se Hjärtligt välkommen!

Madeleine säger

- Det finns bara ca 710 st. bostadsrätter i Gamla Stan och det är inte någon stor omsättning på dom. Här finns otroligt många fina hantverksaffärer, keramiker och härliga klädbutiker. Flera av Stockholms bästa restauranger
ligger i Gamla Stan bl.a. Pastis, Gaston, Bistro Ruby och Gyldene Freden. Stampen en veteran bl.a. jazzklubbar m.m. Vill man lira själv finns jamkvällar på ST. Klara. Nära till bra kommunikationer. Mycket eftertraktad stadsdel!

Tillträde efter överenskommelse.

FOTON

BILDER PÅ LÄGENHETEN

g letter
fakta

MADELEINE NORLING

Reg. Fastighetsmäklare

Jur. kand. Borättsjuridik

08-10 40 12

0708-39 22 44

madeleine@norling.se