image1

PLANSKISS  STÄNG [X]
Please wait...
Packhus från 1680, 118kvm - 2-5 rum varav möjlig atelje med egen ingång och internationell känsla! Vackert läge med Strömmen i fonden. Vinkällare!

Packhuset (det enda i sitt slag med bostäder i Gamla stan) byggdes om 2007 från arkitektkontor och kreativitetsandan finns fortfarande kvar.
Kulturskyddad fastighet. Ateljén om ca 90kvm har plats för flygel och fina soiréer, galleri, terapi då man kan bygga ett väntrum. Alla slags sammankomster och kontor fungerar också. Går att hyra ut till eget företag då det finn 2 egen ingångar. Det andra rummet rymmer möjlighet till sovrum (finns glasväggar till ett sovrum), Idag Tv och samkvämsrum. Snyggt kök. Rymligt badrum med tvättpelare. Walk in closet! Källarförråd ca 8 kvm. Fint inredd vinkällare med skåp och plats för vinprovning. Bordet kan användas som biljardbord. Futuristiskt designad entré som gör att man blir glad. Handikappanpassad fastighet och våning. Lugnt läge med möjlighet för taxi och avlastning då gränden är den bredaste i Gamla stan. Fin del av Gamla stan. Flera bra restauranger i närheten bland annat Pastis och kvarterskrogen Bistro Ruby med Plat de jour på menyn! Flera bageri på kajen med Gamla stans rabatt! Nära till Skeppsholmen för hund och jogging. Citynära med Operan och Dramaten på gångavstånd. Lättaste stadsdelen att parkera i!!! Finns boendegarage under Sheraton hotell.

Ateljén om ca 90 kvm med en bred dubbeldörr mot Brunnsgränd där man kan bjuda in gäster. Här finns plats för flygel och fins soiréer, galleri, kontor
eller sammankomster av olika slag. Man kan hyra ut denna del till sitt företag då skattemyndigheten endast kräver egen ingång. Det finns även en ingång från fastighetens entré. Högt tak trots tjocka takbjälkar. Fint ljusparti! Det går att dela rummet till flera rum (exempelvis 3 sovrum samt allrum). De gamla magasinsdörrarna är bevarade och bakom valvet finner man resten av våningen.
Allt är larmat!
Rum mot Skottgränd här kan man dela av till ett sovrum. Finns idag glasväggar! Tv och samkvämsutrymme. Snyggt kök, fullt utrustat i öppen planlösning. Walk in closet. Rymligt badrum i vitt med tvättpelare. Genomgående ljusgrå målade breda tiljor. Charmigt!

TV och internetanslutning

- Ansluten via Sappa
- Nytt fiber 1000mbite

Fastighet

- Byggnadsår: 1680.
- Fastighetsbeteckning är: Bacchus 3.
- Våning : 1 av 5.
- Upplåtelseformen är : Bostadsrätt.
- Uppvärmning: Fjärrvärme
- Lägenhetsnummret : 12.
- Hiss : Hiss finnes.
- Renoveringsår: 2007.Fastigheten totalt ombyggd 2007 till bostäder f.d. arkitektkontor. Fönstren målade 2017. Nytt fiber och Tv anslutning
- Kommande renoveringar: Inga planerade

Ekonomi, månadsavgift

Pris 9 750 000 kr accept eller högstbjudande Avgift 5 639 kr/mån. I avgiften ingår värme,vatten och kabeltv Fiber.

Inre reparationsfond finns ej. Andel i föreningen är 8.7409%. Bostadsrätten är inte pantsatt.

Bilplats

Boendegarage för 1200kr/mån eller boendeparkering för 1100kr/mån och då får man stå i hela innerstan på boendeparkeringsplats. Hör och häpna det är den lättaste stadsdelen att parkera i eftersom det är så stor rotation pga. att det är dyrt och avgiftsbelagt hela dygnet runt. Jag har själv min bil på Skeppsbron där det inte är någon städdag. Gäster står gratis över helger och normal taxa på vardagarna på Södermalm.

Bostadsrättsförening

Bacchus 3.

Allmänt om föreningen: Välskött och extern ekonomisk förvaltning av SBC. Teknisk förvaltning sköts av föreningen.

Föreningens ekonomi: Föreningen går med vinst ca 72000kr och det trots avskrivningar på ca 184500kr.
Likviditeten har ökat nästan till det dubbla och i kassan och bank finns ca194000kr .
Fondavsättning sker med 148 800kr. Lågt belånad (6866 kr /kvm) i förhållande till att fastigheten totalrenoverades 2006-2007.

Gemensamma utrymmen

- Det finns stort källarförråd om ca 8 kvm. Mangelrum. Vinskåp i vinkällare med biljardbord.

Område

- Det är unikt att få bo i Gamla Stan då det bara finns ca 710 bostadsrätter och det är endast ca 3000 personer boende, kanske ett och annat spöke. Det är underbart att promenera i gränderna med de vackra husfasaderna i olika kulörer och ankarslut som berättar om svunnena tidersåldrar. Jag - Madeleine Norling - både bor och har det enda mäklarkontoret i Gamla stan. Jag har ett unikt kundregister efter 35 års försäljning som renderat både köpare och säljare lyckade affärer. Det har visat sig att det är en god ekonomisk placering att investera i en bostad här. Gå gärna in på min hemsida www.norling.se Hjärtligt välkommen!

Madeleine säger

- Brunnsgränd är den bredaste gränden i hela Gamla stan så taxi och parkering för avlastning går bra. Man får direktkontakt med Norrström när man kommer ut i gränden. Mitt emot ligger en fin krog som fått mycket goda recensioner vid namn Köttet. Granne St. Göran och draken samt Österlånggatan som är en fin gata med många hanverksbutiker samt några av stans bästa krogar såsom Den Gyldene Freden, Culture, Österlånggatan 17 och Bistro och Grill Ruby. Nära Skeppsbron och vackra soluppgångar!
Den är tyst kvällstid (jag - mäklaren bor där) och inga gatumusikanter om man nu ej gillar det. Nära till allt bl.a. Operan, NK, Skeppsholmen, ja man behöver bara apostlahästarna. Här råder småstadsstämning och man får lätt kontakt om man vill. Det är underbart att bo här och få förunnat - endast 710 bostadsrättslägenheter.
Välkommen!
Ps. För prisstatistik hänvisar jag till min hemsida www.norling.se då jag har 75 % av marknaden här och 33 års erfarenhet av försäljningar i Gamla stan. I Boolis prisvärdering ingår alla försäljningar i Stockholms kommun så mina objekt finns därför ej där då deras värderingar ej är relevanta utan tvärtom DS

Tillträde efter överenskommelse.

FOTON

BILDER PÅ LÄGENHETEN

g letter
fakta

MADELEINE NORLING

Reg. Fastighetsmäklare

Jur. kand. Borättsjuridik

08-10 40 12

0708-39 22 44

madeleine@norling.se