image 5

PLANSKISS  STÄNG [X]
Please wait...
Funktionella 51 kvm,1 tr. Mycket fräsch! Fungerande kakelugn. Vacker 1600tals entré! Sjönära! Bra förening!

2 rum med rymligt kök i öppen planlösning. Idag rymmer det stora rummet separat sovrum med fina ljusinsläpp. Praktiskt kök med plats för 6-8 gäster, diskmaskin och tvättmaskin samt torktumlare. Stor garderobsvägg. Underbart läge nära Skeppsbron med havsluft. Paradis för den matglade med flera av Stockholms finaste restauranger. Nära till Operan och annan kultur. Slottet som granne! Tyst! (mäklaren bor i närheten) Utmärkta kommunikationer. Vackra grändpromenader! Mysig stämning med en känsla av en liten stad i staden!

Det förhåller sig så att i det vackra rummet med två höga fönster med djupa nischer har ett sovrum (dubbelsäng eller alternativt 2 st. sängar med gång emellan) med fina ljusinsläpp. Det får dessutom plats en bäddsoffa för två i vardagsrummet. Fungerande kakelugn! Plats för skrivbord. Stor snygg garderobsvägg. Högt i tak och parkett.
Kök med öppen planlösning fullt utrustat med diskmaskin, tvättmaskin och torktumlare. Bardisk med marmorbänk. Hög kvalité och ej så mycket använt då lägenheten varit till för övernattning.
Matplats i nuvarande köket med vackert stort fönster med djup nisch. 6-8 personer får plats.
Rymligt separat wc med vitt kakel och sjöstensgolv med värme. Fräscht!
Separat dusch med kakel och sjöstensgolv med värme.

TV och internetanslutning

Fastighet

- Byggnadsår: 1600talet.
- Fastighetsbeteckning är: Pollux 8 , lgh nr 1102, Österlånggatan 23, Stockholm.
- Våning : 1 av 4.
- Upplåtelseformen är : Bostadsrätt.
- Uppvärmning: Direktverkande el, oljebaserade element
- Lägenhetsnummret : 1102.
- Hiss : Hiss finns ej.
- Renoveringsår: 1849,1937,1968,1983 grundförstärkt. 2007-2009 har fasad, fönster, trapphus, källare samt tak renoverats. 2016 byttes stammar bl.a. i denna lägenhet. Ytterst få stammar kvar att byta. Fiberindragning har skett.Grundförstärkt 1983. 1968 ombyggnad av våning 3-4 trappor.Takvärmeanläggning samt snörasskydd monterade. Indragen fiber 2015. Radonmätt och godkänd!
I fastigheten finns ett fint renoverat källarförråd som kan användas som antingen vinkällare eller förråd ( ännu har man ej bestämt vad det skall användas till)
- Kommande renoveringar: Endast löpande i form av OVK t.ex.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 5 000 000 kr Fast pris Avgift 2 582 kr/mån. .

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 112 kr och övrig driftkostnad är ca 500 kr/mån. Inre reparationsfond finns ej. Andel i föreningen är 9.59%. Bostadsrätten är inte pantsatt.

Bilplats

Boendegarage för 1200kr/mån eller boendeparkering för 1100kr/mån och då får man stå i hela innerstan på boendeparkeringsplats. Hör och häpna det är den lättaste stadsdelen att parkera i eftersom det är så stor rotation pga. att det är dyrt och avgiftsbelagt hela dygnet runt. Jag har själv min bil på Skeppsbron där det inte är någon städdag. Gäster står gratis över helger och normal taxa på vardagarna på Södermalm.

Bostadsrättsförening

Pollux 8.

Allmänt om föreningen: Liten välskött förening.

Föreningens ekonomi: Inga planerasde avgiftshöjnningar och man har ca 480.000 kr i balanserad vinst samt ca 50.000 i vinst! Årsredovisning kommer imorgon då det är halvårsvis .

Område

- Det är unikt att få bo i Gamla Stan då det bara finns ca 710 bostadsrätter och det är endast ca 3000 personer boende, kanske ett och annat spöke. Det är underbart att promenera i gränderna med de vackra husfasaderna i olika kulörer och ankarslut som berättar om svunnena tidersåldrar. Jag - Madeleine Norling - både bor och har det enda mäklarkontoret i Gamla stan. Jag har ett unikt kundregister efter 35 års försäljning som renderat både köpare och säljare lyckade affärer. Det har visat sig att det är en god ekonomisk placering att investera i en bostad här. Gå gärna in på min hemsida www.norling.se Hjärtligt välkommen!

Madeleine säger

- Österlånggatan som är en fin gata med många hanverksbutiker samt några av stans bästa krogar såsom Den Gyldene Freden, Culture, Österlånggatan 17 och Bistro och Grill Ruby. Nära Skeppsbron och vackra soluppgångar!
Den är tyst kvällstid (jag - mäklaren bor där) och inga gatumusikanter om man nu ej gillar det. Nära till allt bl.a. Operan, NK, Skeppsholmen, ja man behöver bara apostlahästarna. Här råder småstadsstämning och man får lätt kontakt om man vill. Det är underbart att bo här och få förunnat - endast 710 bostadsrättsägare!

Tillträde efter överenskommelse.

FOTON

BILDER PÅ LÄGENHETEN

g letter
fakta

MADELEINE NORLING

Reg. Fastighetsmäklare

Jur. kand. Borättsjuridik

08-10 40 12

0708-39 22 44

madeleine@norling.se